Iloinen uutinen: Näitä luonnonsuojelun tunnuseläimiä on jo liki 2 000

Pandojen suojelu on tuonut tulosta. Teija Uurinmäki

toimitus

Vapaana elävien isopandojen määrä on kasvanut. Aiemmin erittäin uhanalaiseksi luokiteltu laji on nyt kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n luokittelussa vaarantunut.

Pandoja arvioidaan elävän luonnossa Kiinassa 1864 yksilöä. Kanta on kasvanut 17 prosentilla viimeisen vuosikymmenen aikana.

Kansainvälinen WWF-verkosto on suojellut isopandoja 1980-luvulta saakka. Vapaina elävistä pandoista noin 60 prosenttia elää suojelualueilla. Niitä uhkaa yhä etenkin ilmastonmuutos, joka vaikuttaa muun muassa niiden pääasiallisen ravinnon, bambujen, kasvuun.

–Pandojen kannan kasvu osoittaa, että tieteellinen tutkimus, poliittinen tahto ja paikallisyhteisöjen sitoutuminen suojelutyöhön yhdessä mahdollistavat villieläinten suojelun ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen. Isopandoista on tullut viimeisten viidenkymmenen vuoden kuluessa luonnonsuojelun tunnuseläin samalla kun se on organisaatiomme symboli. Se, että isopandat ovat suojelutyön ansiosta askeleen kauempana katoamisesta, on innostava tieto kaikille ympäristönsuojelutyötä tekeville, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu