Yhteisö Parikkalassa uskoo Jeesuksen parantavan huumeiden käyttäjät – Eksote ei kommentoi

Parikkalan Särkisalmessa on vieroitettu narkomaaneja huumeista nyt vuoden verran.

– Haasteellista ja mielenkiintoista, mutta on koettu myös hyviä hetkiä, toimintakeskuksen johtaja Veli-Jussi Nieminen luonnehtii ensimmäistä toimintavuotta.

Vuodessa vieroituksessa on ollut kymmenkunta henkilöä, joista muutama on ollut Etelä-Karjalasta. Kauimmaiset ovat olleet Turusta. Toimintaa on tarkoitus jatkaa edelleen. Tällä hetkellä vieroitettavia on kaksi.

Toimintakeskuksessa ei käytetä lainkaan lääkkeitä. Moni on hakeutunut hoitoon, sillä he eivät ole onnistuneet muualla pääsemään eroon huumeista.

Niemisen mukaan korvauslääkkeet voivat myös aiheuttaa riippuvuutta. 

Toinen tärkeä tekijä on, että vieroitukseen tulevat eivät tarvitse lainkaan maksusitoumusta kunnan sosiaalitoimistosta. Monella voi olla ongelmana, etteivät kunnat myönnä niitä enää, jos maksusitoumuksissa on ennen ollut epäselvyyksiä.

– Narkomaanin vieroitus voi maksaa jopa 400 euroa päivässä, mikä on kunnille suuri menoerä, Nieminen mainitsee.

Toimintakeskuksessa on kolme vapaaehtoista työntekijää. Narkomaaneille hoito ei maksa mitään. Hoito perustuu päivittäiseen työntekoon, jolloin ajatukset eivät keskity omaan huonoon oloon. He saavat myös onnistumisen kokemuksia.

–  Uskomme, että Jumala ei ole luonut ketään käyttämään aineita. Uskomme, että Jeesus haluaa vapauttaa aineista, Nieminen kertoo toimintakeskuksen perusteista.

Eksoten yhteiskunnallisen osallisuuden palvelujen johtaja Timo Salmisaari ei halua lähteä kommentoimaan Särkisalmen toimintakeskuksen toimintaa, sillä hänellä ei ole siitä tarkempia tietoja.

– Järjestöjen ja yhteisöjen toiminta voi olla korvaamattoman hyvää, mutta pahimmillaan ne voivat kahlita ihmisiä ja edistää kyseenalaisia päämääriä, Salmisaari luonnehtii ylipäätään vapaaehtoisten järjestöjen päihdetyötä.

Hän tietää tapauksen, jossa päihdetyö on johtanut jopa hyväksikäyttöön.

Elävä Toivo

Elävä Toivo on raamatullisen seurakuntamallin mukaan toimiva yhteisö, joka toimii Haminan, Lappeenrannan ja Parikkalan alueilla.

Yhteisö vastaa Parikkalan Särkisalmen toimintakeskuksesta.

Yhteisö tuo esille näkemyksiään verkkosivuillaan: www.elavatoivo.fi

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut