Lappeenrannassa kuvattu Sorjonen esitetään konkurssista huolimatta – "Kaupungilla ei olisi ikinä varaa vastaavan näkyvyyden ostamiseen"

Ville Virtanen esittää tv-sarjassa KRP:n huippututkija Kari Sorjosta.

Heikki Kemppainen

Helsingin Sanomat kertoi jonkin aikaa sitten, että Verohallinto on hakenut tv-sarja Sorjosen tuotantoyhtiön konkurssiin.

Fisher King Production-tuotantoyhtiön toimitusjohtaja Matti Halonen kertoo, että tällä ei ole vaikutusta poliisisarjan esittämiseen televisiossa. Sarja alkaa televisiossa 16.10.

– Sarja valmistuu aikataulussa ja toimitetaan yhteistyökumppaneille, Halonen vakuuttaa.

Tv-sarjalle on suunniteltu myös jatko-osaa.

– Toisen kauden kehittely etenee, kuten mikä hyvänsä tavallinen tuotantoprosessi. Sisältöä kirjoitetaan ensiksi ja kun se on edistynyt tarpeeksi, rahoitetaan tuotanto ja siirrytään tuotantoon. Sorjosen toisen kauden kannalta se voi tapahtua mahdollisuuksien mukaan jo ensi vuonna.

– Sorjonen-sarjan tarina sijoittuu Lappeenrantaan, joten on luontevaa, että siellä myös kuvataan. Tuotannon rakenne, paikka ja aika täsmentyvät vasta, kun sen sisältö ja rahoitussuunnitelma valmistuvat, hän kertoo.

Moni lappeenrantalainen on miettinyt, millä tavoin Lappeenrannan kaupunki on rahoittanut hanketta.

– Lappeenrannan kaupunki ei ole sijoittanut yhtään rahaan Sorjonen-tv-sarjaan, Lappeenrannan kaupungin markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman kertoo.

– Olemme ainoastaan yhteistyössä antaneet aikaa, videomateriaalia ja tiloja käyttöön. Autoin kuvauspaikka-asioissa ja olin yhteydessä valtuustoomme. Kuvasimme muun muassa valtuustosalissa ja esiinnyin myös itse roolissa. Olemme myös auttaneet järjestelyissä ja mediayhteistyössä Lappeenrannassa.

Rahman näkee sarjan hyvänä markkinointina kaupungille.

– Lappeenrannalle on suuri kunnia, että sarja on kirjoitettu selkeästi kaupunkiin ja jo 2 minuutin traileri lupaa hyvää näkyvyyttä kaupungille. On erityisen hieno asia kaupungin markkinoille, että sarjaa levitetään Suomen lisäksi Eurooppaan erityisesti Saksaan ja Ranskaan, joista jo saamme turisteja. Alueemme on eksoottinen kohde Pohjoismaissa ja itärajan esille tuominen tuo siihen lisää jännittävyyttä.

– Sarja tuo Lappeenrannan eurooppalaisten maailmankartalle, Rahman hehkuttaa.

– Kaupungilla ei olisi ikinä varaa vastaavan näkyvyyden ostamiseen. Sarjat ovat hienoa piilomainontaa, hän miettii.

Tuotantoyhtiön ongelmat

Helsingin Sanomat on uutisoinut 18.9., että Verohallinto hakee Fisher King Production-tuotantoyhtiötä konkurssiin maksamattomien verojen vuoksi.

Yhtiö vastaa tv-sarja Sorjosesta, jonka valmistuskulut ovat olleet noin kolme miljoonaa euroa.

Helsingin Sanominen mukaan Verohallinnolla oli saatavia yli 210 000 euroa.

Yleltä on tiedotettu, että tv-sarja tullaan esittämään konkurssihakemuksesta huolimatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu