Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perheneuvoja: Seksin puute on yksi suurimmista syistä eroon

Parisuhde Seurakunnan perheneuvojat järjestävät parisuhdepäivän Imatralla.

Imatran perheasian neuvottelukeskus järjestää parisuhdepäivän 15. lokakuuta. Tapahtuman voivat osallistua kaikenikäiset parit Etelä-Karjalasta. Edellisen kerran päivään osallistui 16 paria.

Teemana on nyt rakkaus.

–Suurin osa parisuhteista voi hyvin, perheneuvonnan työalajohtaja Tarja Miikki tiivistää Etelä-Karjalan pariskuntien hyvinvoinnin

Hän kuitenkin tapaa työssään pareja, jotka ovat parisuhteessaan joutuneet ongelmiin. Usein kyse on perheen niin sanotuista ruuhkavuosista.

–Suurin asiakaskunta ovat pikkulasten vanhemmat.

–Tutkimusten mukaan yksi suurimmista eron syistä ovat seksin ja läheisyyden puute, hän kertoo.

Joku pari voi miettiä, onko normaalia, jos harrastaa seksiä vain kerran kuukaudessa. Mitään oikeaa seksin määrää ei ole olemassa. Miikin mukaan jokainen pari löytää oman sopivan tavan.

Tämä onnistuu muun muassa järjestämällä riittävästi aikaa tai lähtemällä kahdestaan treffeille.

–Parisuhteen hoitamisen ei tulisi kuitenkaan olla suorittamista – sitä on jo liikaakin suorituskeskeisessä yhteiskunnassamme, perheneuvoja Olli Hyvärinen mainitsee.

–Parit kertovat, että jos saisi nukuttua puoli tuntia, tai juotua kahvin ja luettua lehden rauhassa, perheneuvoja Liisa Kermorvant kertoo.

Monessa parisuhteessa rutiinit voivat ottaa vallan ja kynnys lähestyä toista kasvaa jatkuvasti. Tällöin parisuhdepäivä tai parisuhdekurssi voi olla paikallaan.

–Päivä on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat pysähtyä teeman äärellä ja ovat kiinnostuneita parisuhteesta. Päivän aikana saa olla myös ihan hiljaa. Ketään ei laiteta esiintymään, Miikki luonnehtii päivän antia.

Perheneuvojilta voi hyvin kysyä vinkkejä pariskunnille, jotta yhteiselo sujuisi paremmin.

–Olkaa yhdessä, tehdään yhdessä, Kermorvant neuvoo.

–Puhukaa, Miikki tiivistää neuvonsa.

–Tiedostaa, että parisuhde on jotain, jota täytyy huoltaa ja hoitaa, Hyvärinen opastaa