Vertailu: Näin rengashotellien hinnat vaihtelevat

AUTO   Rengashotelli-palveluiden suosio kasvaa jatkuvasti. Syynä ovat suuret rengaskoot ja tilan puute kodeissa.

Vuoksen Kumin Jussi Miikki esittelee rengashotellia Vuoksenniskan toimipisteellä. Tuija Horttanainen

Riina Haapala

Rengashotellipalveluiden suosio on kasvanut. Jarmo Raijas Vuoksen Kumista kertoo, että palvelun suosio on noussut ja nousee jatkuvasti.

– Varmaan se helppous kun ei tarvitse kuin varata vaihtoaika. Renkaat ovat painavia, likaisia ja hankalia käsitellä eikä ihmisillä ole tilaa kotona säilyttää, Raijas arvelee syyksi rengashotellin suosion kasvuun.

Raijas sanoo, että rengashotelliin ei heillä tarvitse erikseen varata paikkaa.

– Kun ottaa renkaat mukaan, niin kyllä meille vielä mahtuu, Raijas sanoo.

Rengashotellipakettien hinnat vaihtelevat sen mukaan, onko renkaissa yhdet vai kahdet vanteet. Esimerkkiautona käytettiin Ford Fiestaa, jossa on omat vanteet kesä- ja talvirenkaissa. Vuoksen Kumissa paketti maksaa 65 euroa kaudessa ja siihen sisältyy säilytyksen lisäksi renkaiden vaihto, pesu ja vakuutus.

Auto-Sunin huoltopäällikkö Esa Mykrä sanoo, että heillä rengashotelli maksaa 40 euroa kaudessa. Renkaiden vaihto maksaa erikseen. Rengashotellipalveluun kuuluu renkaiden pesu ja säilytys.

Mykrä sanoo, että suosio kasvaa koko ajan.

– Rengaskoot ovat kasvaneet, joten ne ovat isoja ja painavia, niin monikaan ei halua säilyttää niitä kotona. Kerrostalojen häkkivarastoissa ei paloturvallisuuden takia kannattaisi edes säilyttää renkaita, Mykrä sanoo.

Myös Auto-Kilta Imatran huoltopäällikkö Kalle Porkka on huomannut taloyhtiöiden nihkeän suhtautumisen renkaiden varastointiin häkkivarastoissa. Hän sanoo, että nykyään uusien autojen mukana ei edes tule kausiluontoiseen renkaan vaihtoon soveltuvia tarvikkeita.

– Se tunkki, mikä auton mukana tulee, on tarkoitettu lähinnä hätäluontoiseen käyttöön. Se ei kestä montaa renkaan vaihtoa. Renkaiden koko on myös suurentunut karkeasti sanottuna noin 30 prosenttia.

Auto-Killassa renkaiden säilytys maksaa 20 euroa kaudessa. Renkaiden vaihto maksaa 40 euroa. Hotelliin kuuluu myös renkaiden tarkistus kun ne tulevat säilytykseen ja hieman ennen allevaihtoa.

Menorenkaan myyjä Juha Huotilainen kertoo, että heillä renkaiden säilytys maksaa 50 euroa kaudessa. Hintaan sisältyy myös renkaiden vaihto, pesu ja kuntotarkastus. Huotilainen sanoo, että kolme neljäsosaa renkaidenvaihtoon tulevista asiakkaista ottaa myös rengashotellipalvelun.

– Renkaiden koot ovat kasvaneet niin mahdottomasti ja nykyautot ovat niin isoja ja painavia, että pitää olla kunnon välineet, jos haluaa itse vaihtaa.

Huotilainen sanoo, että renkaita mahtuu vielä säilytykseen.

– Jos meillä loppuu tila, niin järjestetään lisää, hän naurahtaa.

Esimerkkejä rengashotellien hinnoista

Vuoksen Kumi: 65 euroa/kausi, sisältää renkaiden vaihdon, säilytyksen ja pesun.

Auto-Suni: 40 euroa/kausi, renkaiden vaihto 40 euroa.

Auto-Kilta: 20 euroa/kausi, sisältää renkaiden kunnon tarkistuksen ja vakuutuksen. Renkaiden vaihto 40 euroa.

Menorengas: 50 euroa/kausi, sisältää renkaiden vaihdon, pesun ja kuntotarkastuksen.

Auto-Eekoo: 75 euroa/kausi, sisältää renkaiden vaihdon, pesun, kuntotarkistuksen, säilytyksen ja vakuutuksen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut