Opetustoimen johtaja koulupäätöksestä: "Viitoittaa koko kouluverkon tulevaisuutta"

toimitus

Lappeenrannan kaupungin kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg on tarkastellut länsialueen kouluverkon kehittämistä yhtenäiskouluperiaatteen mukaisesti, koska yhtenäinen perusopetus on perusopetuslain mukainen tavoite. Myös kansallinen kehittämisohjaus tukee yhtenäiskoulujen mallia, jolloin kynnys kuudennen ja seitsemännen luokan välillä madaltuu.

Mikäli länsialueen 7.–9.-luokkalaisten opetus keskitetään kahteen kouluun, sekä Lappeesta että Sammonlahdesta tulisi keskisuuria yhtenäiskouluja. Tuija Willberg arvioi, että länsialueen palveluverkkoratkaisulla viitoitetaan Lappeenrannan kouluverkon tulevaisuutta.

– Kaupunginvaltuuston päätöksestä tulee periaatepäätös, joka viitoittaa koko kouluverkon tulevaisuutta. Lappee ja Sammonlahti olisivat Lappeenrannan ensimmäiset koulut, joissa kaikki alueen lapset kävisivät koulua samassa yksikössä esikoulusta peruskoulun yhdeksännelle luokalle asti. Samanlainen malli toimisi myös Lauritsalassa. Siellä yhtenäiskoulu voitaisiin perustaa sekä Lauritsalan keskustaan että Pontukselle, Willberg ennakoi.

Lappeenrannan keskustassa sijaitsevassa Kimpisen koulukeskuksessa on jo nyt opetusta yhdeksänteen luokkaan asti, mutta osa Kimpisen koululaisista tulee kauempaa sijaitsevista kouluista vasta seiskaluokalle.

Kimpisen kaltainen osittainen yhtenäiskoulu on muodostumassa myös Joutsenoon. Kehitys kulkee yhtenäiskoulun suuntaan Kesämäessäkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu