Heurekan yöperhoselokuva kilpailee New Yorkissa – "Kiehtova ja visuaalinen"

Tiedekeskus Heurekassa nähty elokuva yöperhosten maailmasta kilpailee pian New Yorkin tiede-elokuvafestivaaleilla. Heureka / Pohjankonna

Jari Pietiläinen

Tikkurilassa tiedekeskus Heurekan planetaariossa pyörivä Yöperhosten salattu maailma -elokuva esitetään lauantaina New Yorkin tiede-elokuvafestivaaleilla. Yöperhoset valittiin festivaaleille 800 elokuvan joukosta ja se on ainoa ohjelmaan hyväksytty planetaarioelokuva.

Tuomaristo perustelee valintaansa Yöperhos-elokuvan kiehtovuudella ja visuaalisella vaikuttavuudella.New Yorkin Imagine Science-elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna yhdeksättä kertaa.

Imagine Science Film Festival on ainoa tutkijoiden perustama ja järjestämä elokuvafestivaali, jonka tavoitteena on yhdistää taide ja tiede laadukkaiden elokuvien avulla, ja tuoda tiedettä lähemmäksi yleisöä.

Festivaali järjestetään New Yorkissa tänä vuonna 14.–21. lokakuuta. Festivaaleilla on mukana kymmeniä tiede-elokuvia, jotka kilpailevat useassa eri kategoriassa. Yöperhosten salattu maailma esitetään lauantaina 15. lokakuuta.

Yöperhosten salattu maailma on vauhdikas seikkailu perhosten ja hyönteisten maailmaan. Eri perhoslajien kanssa matkataan päiväntasaajalta napapiirille.

Elokuvassa hyödynnetään kolmiulotteista röntgentomografiaa, jonka avulla hyönteisiä päästään tarkastelemaan mikroskooppisella tasolla ja ikään kuin lentämään niiden sisään.

Jenan elokuvafestivaaleilla Saksassa jo innovatiivisesta teknologian käytöstä palkittu dokumenttielokuva on ollut myös Heurekan yleisön suosikki: se sai parasta palautetta kesän yleisötutkimuksissa.

Elokuvaa on esitetty Heurekan planetaariossa joulukuusta 2015 lähtien. Tähän mennessä sen on nähnyt jo yli 30 000 katsojaa. Elokuvan on tuottanuttuotantoyhtiö Pohjankonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu