Lappeenrannan länsialueen yläkoulujen kohtalo käsillä – kaupunki haluaa kuulla asukkaiden mielipiteet

Toisessa vaihtoehdossa Lappeen koulusta tulisi yhtenäiskoulu, jossa on opetusta 1. -9.-luokilla. Riina Haapala

toimitus

Lappeenrannan länsialueen palveluverkon toteuttamista jatkovalmistelleen johtoryhmän raporttia esitellään asukastilaisuudessa tiistaina 18.10. kello 18 alkaen Sammonlahden koulun auditoriossa osoitteessa Saunakivenkatu 12.

Paikalla ovat kaupungin virkamiehistä työryhmän puheenjohtaja, kaupungininsinööri Pasi Leimi, kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, perusopetusjohtaja Mari Routti, tilakeskuksen johtaja Katri Tolvanen sekä työryhmän sihteeri, asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori. Mukana on myös Länsialueen palveluverkkouudistusta suunnittelevia virkamiehiä.

Johtoryhmän vertailtavana oli kaksi vaihtoehtoa: vaihtoehdon 1 A mukaan länsialueen 7.–9.-luokkalaisten opetus järjestettäisiin ainoastaan Sammonlahden yhtenäiskoulussa ja vaihtoehdon 1B mukaan opetus järjestettäisiin sekä Sammonlahden että Lappeen yhtenäiskoulussa.

Johtoryhmän raportti esiteltiin maanantaina 10.10. kaupunginhallitukselle, joka pyytää lausunnot lautakunnilta ja varaa kuntalaisille tilaisuuden tulla kuulluksi.

Asukkaat ja muut osalliset voivat antaa palautetta näihin kahteen vaihtoehtoon kaupungin avaamalla OtaKantaa.fi – sivustolla Palautetta voi antaa myös toimittamalla näkemykset kirjallisesti kaupungintalon asiakaspalvelukeskus Winkkiin tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lappeenranta.fi Kuntalaisten tulee antaa palautteet viimeistään pe 4.11.2016.

Tarkoituksena on, että länsialueen yhtenäiskouluista päätetään marraskuun kaupunginvaltuustossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu