Kaahari oli ajaa 5-vuotiaan Millan yli – hätäkeskuksen vastaus tyrmistytti äidin

Imatralainen Heidi Wahlberg oli viime keskiviikkona jäädä 5-vuotiaan tyttärensä Millan kanssa auton alle.

Wahlberg oli hieman ennen kahdeksaa aamulla viemässä tytärtään Honkaharjun alapuolella olevaan päiväkotiin.

–Tuttu ja turvallinen tie yleensä, tuo pyörä- ja jalankulkutie, Wahlberg sanoo.

Tällä kertaa turvallinen tie muuttui turvattomaksi. Wahlbergin kanssa samaan aikaan mäkeä lähti kiipeämään naapuri koiransa kanssa. Hieman mutkan jälkeen Wahlberg havaitsi takaa lähestyvän auton ja veti tyttärensä suojaan nurmikon puolelle. Naapuri oli tien oikeassa reunassa.

–Meidät ohitettuaan vähän mutkan jälkeen auto kaasutti suhteellisen kovaa vauhtia mäkeä ylös. Olimme todella ihmeissään tapahtuneesta ja hieman järkyttyneitäkin, Wahlberg kertaa tapahtumia.

Wahlberg vei tyttärensä päiväkotiin naapurin jäädessä etsimään autoa. Lopulta se löytyikin Honkaharjun sairaalan parkkipaikalta. Wahlberg päätti naapurin kanssa soittaa hätäkeskukseen. Hätäkeskuspäivystäjä tiedusteli, näkyykö kuskia.

–Kerroin, että hän on poistunut autosta ja auto on parkkeerattu huonosti. Päivystäjä sanoi ilmoittavansa asiasta.

Wahlberg jäi naapurin kanssa odottamaan poliisia saapuvaksi. Puolen tunnin odottelun jälkeen ketään ei kuitenkaan ollut tullut. Wahlberg soitti uudelleen hätäkeskukseen tiedustellakseen, onko poliisipartio tulossa. Vastaus tyrmistytti.

–Virkailija totesi, että partio ei ole tulossa paikalle vaan auto on seurannassa.

Wahlberg ja hänen naapurinsa eivät enää jääneet odottamaan, sattuisiko kuski tulemaan paikalle. Wahlbergia jäi kuitenkin mietityttämään kävelytien turvallisuus.

–Saisiko tuohon pyörätien eteen jonkinlaisia ajoesteitä, ettei sattuisi enää vastaavia läheltä piti -tilanteita?

–Lähipäiväkodin lapsetkin aikuisten kanssa liikkuvat tuosta ja käyttävät kyseistä pyörätietä. Olen useasti nähnyt autojen ajavan mäkeä ylös ja alas.

Auton omistaa Niskan Auto Oy. Vesa Ohtonen Niskan Autosta kertoo, että auto on huollon sijaisauto. Sen saa käyttöönsä silloin, kun oma auto on huollettavana. Siinä käytössä auto on myös viime viikolla ollut.

–Aika hurja homma, että näin on ajettu. Näin ei pitäisi olla, Ohtonen sanoo.

Ohtosen mukaan sijaisauton käyttöön on mahdotonta antaa erillisiä ohjeita. Hän sanoo, että auton käyttöön anto perustuu luottamukseen: kun jollakulla on ajokortti, pitäisi pystyä luottamaan siihen, että hän ajaa sääntöjen mukaan.

–Harmillista, että tällaista on tapahtunut. Pitää teroittaa, että autoja pitää käyttää niin kuin laki määrää.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut