Poliitikko älähti ajokorteista viime hetkellä – "Trafin annettava jatkoaikaa"

Mikko Välimaa

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) vaatii jatkoaikaa ajokortin kaksoiskappaleen tilaukseen.

Kymäläinen otti kantaa Trafin sähköisessä palveluissa ilmenneisiin ongelmiin maanantaina. Kymäläisen mukaan lisäaikaa on annettava,kunnes Trafin nettipalveluiden ongelmat ohi, ja kaikki halukkaat ovat voineet tilata korttinsa.

Trafin verkkopalvelukaatui maanantaina ainakin kahdesti liian suurten käyttäjämäärien takia. Iltapäivällä palvelu oli yhä alhaalla.

Syynä oli mediassa levinnyt uutinen, jonka mukaan maanantaion viimeinen päivä, jolloin kortin saa uusittua vanhojen voimassaoloaikojen mukaan.

– Tässä on nyt esimerkki digitalisaatioon liittyvistä ongelmista, silloin kun massat lähtevät liikkeelle. Palvelut eivät toimikaan kuten pitäisi. Tilanne tarjoaa nyt myös mahdollisuuden näyttää, kuinka hallinto voi joustaa. Mielestäni tilanteen purkuun on saatava jatkoaika, jotta kaikki halukkaat ehtivät asioida sähköisesti, summasiKymäläinen tilanteen.

Kymäläisen vaatimus tuli viime hetkillä kello 15.28.

Autoilijoilla on ollut vajaat pari viikkoa tehdä kaksoiskappaleen sähköinen tilaus vanhoilla ehdoilla. Jos kaksoinkappaleen saa tilattua vanhoilla ehdoilla, on kortti voimassa vuoteen 2033 asti.

Uusilla ehdoilla kortti vanhenee viimeistään2031 ja nopeimmillaan viiden vuoden kuluttua.Ajokorttimuutoksesta kerrottiin toissa viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu