16-vuotias lappeenrantalainen voitti Hall Cosplay-kilpailun

Lappeenrantalainen Aino Pulliainen. Tia-Maria Vahekoski

Heikki Kemppainen

Lappeenrantalainen Aino Pulliainen, 16vuotta, sijoittui ensimmäiselle sijalle Kouvolassa viikonloppuna järjestetyssä Hall Cosplay -kilpailussa hahmollaan Mariko Shinoda – AKB0048. Toiselle sijalle sijoittui Kouvolasta kotoisin oleva Vilma Lindroos hahmollaan Hotarumaru – Touken Ranbu ja kolmanneksi myöskin kouvolalainen Marjo Sorsa Yuichiro Hyakuya– Owari no Seraph hahmolla. Kilpailuun osallistui 10 kilpailijaa. Kaksi vuotta cosplayta harrastaneelle Aino Pulliaiselle voitto oli ensimmäinen.

Hall Cosplay -kilpailuun ei ole mahdollista ilmoittautua ennakkoon, sillä kilpailijat valitaan paikan päältä pukuilijoiden joukosta. Cosplayagentit kiertävät tapahtumapaikalla kyselemässä halukkaita kilpailemaan. Kilpailuun kuuluu tuomarointi, valokuvaus ja lavaosuus. Kilpailu käydään varsinaisen cosplaykisan yhteydessä.

Cosplay tulee sanoista ”costume play” ja on lähtöisin Amerikasta, mistä se on levinnyt muihin länsimaihin ja Aasiaan. Suomessa cosplayta on harrastettu jo monia vuosia ja harrastus saa vuosi vuodelta enemmän harrastajia. Cosplayssa pukeudutaan anime, manga, peli, j-pop/rock ja länsimaalaisten elokuvatuotannon hahmoiksi. Monet harrastajista tekevät pukunsa ja varusteensa itse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu