Lappeenrantaan uusi yritys: Tarjolla maailman kauneimmat pikkujoulut

Kuvituskuva Jaanin seurakunta

Heikki Kemppainen

Yrittäjyyttäkin voi harjoitella. Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevat Hanna-Leena Partinen, Noora Narsakka ja Mimmi Myllynen ovat perustaneet yrityksen, joka tarjoaa työyhteisöille maailman kauneimpia pikkujouluja.

Yritys on perustettu kuluvana syksynä osana ammattikorkeakoulussa alkanutta NY Start Up –ohjelmaa. Väliaikainen yritys tarjoaa nuorille turvallisen ja käytännönläheisen tavan testata yrittäjyyttä.

- Toimimme oikeiden yrittäjien tapaan ja huolehdimme esimerkiksi kirjanpidosta ja veroista. Emme ole kuitenkaan virallisesti perustaneet yritystä, vaan simuloimme yritystoimintaa mahdollisimman pitkälle. Käytämme esimerkiksi NY Start Up –ohjelman y-tunnusta, sairaanhoitajaksi opiskeleva Narsakka kertoo.

Käytännön työtä Narsakka, Partinen ja Myllynen tekevät kuitenkin samaan tapaan kuin oikeat yrittäjät. Yrityksen toiminta-ajatuksena on tarjota työyhteisöille maailman kauneimmat pikkujoulut. Sote-alalle kouluttautuvat naiset ovat rakentaneet tarjolle kokonaisuuden, johon kuuluu esimerkiksi läsnäoloharjoituksia, draamaa, myötätuntotreenejä ja hyvää ruokaa.

Palvelua myydään oikealla rahalla, toiminnasta maksetaan asiaankuuluvat verot ja mahdolliset voitot tai tappiot jaetaan tiimin kesken ennalta sovitulla tavalla.

Yritystoiminta päättyy keväällä samaan aikaan, kun ohjelmaan liittyvä opintojakso tulee päätökseen. Sitä ennen Narsakka, Partinen ja Myllynen toivovat ehtivänsä järjestää monet pikkujoulut, hieman perinteisestä poiketen tammi-maaliskuun aikana.

- Joulukiireiden jälkeen alkuvuodesta on mahdollisuus seisahtua kauneuden äärelle rauhoittumaan työyhteisön kanssa, Narsakka sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut