Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tangokuningatar esiintyy Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertissa

Lappeenrannan kaupunginorkesterin joulukonsertissa torstaina 15.12.2016 klo 19 Lappeenranta-salissa orkesteria johtaa Vytautas Lukocius ja solistina laulaa vuoden 2014 Tangokuningatar Maria Tyyster.

Konsertin ohjelmassa kuullaan Gioacchino Rossinin Ihmeellinen lelukauppa, La Boutique Fantastique, kahdeksan laulun kokonaisuus Abban lauluja kuten Dancing Queen, Gimme, gimme, Thank You for the Music ja The Winner takes it all, Pjotr Tshaikovskin Pähkinänsärkijä -alkusoitto sekä tunnelmallisia joululauluja. Kaupunginorkesteri on levyttänyt Rossinin Ihmeellisen lelukaupan ja Linnoituksen juhlalevy on julkistettu joulumarkkinoille syksyllä.

Kaupunginorkesteri jalkautuu myös Isoon Kristiinaan joulusoitoin tiistaina 13.12.2016 klo 13-15. Orkesterin yhtyeet esiintyvät jouluisin sävelin eri kohteissa kauppakeskuksessa.

Maria Tyyster syntyi Lappeenrannassa 15.08.1988. Maria asuu nyt Säkylässä, mutta suurimman osan elämästään Maria on viettänyt kuitenkin maalla Taipalsaarella, joten maaseudun tytöstä voidaan puhua. Sukulaiset herättelivät Marian musikaalisuutta esiin jo hyvin pienestä pitäen. Siinä hienosti onnistuen!

Ensikosketus musiikkiin syntyi Riitta Jauhiaisen pitämässä musiikkileikkikoulussa 5-vuotiaana ja sen myötä ensimmäiseksi soittimeksi valikoitui 5-kielinen kantele.

Maria pääsi musiikkiluokalle Alakylän kouluun 9-vuotiaana ja samalla Lappeenrannan Musiikkiopistoon oppilaaksi, jossa 5-kielinen kantele vaihtui isompaan, 32-kieliseen konserttikanteleeseen. Musiikkiopistossa Maria opiskeli myös musiikinteoriaa ja sivuaineenaan pianonsoittoa. Musiikkiluokilla laulettiin 4-äänisessä kuorossa aina 9. luokalle asti. Lukioon mennessään Maria lopetti hetkeksi Musiikkiopiston opinnot ja rohkaistui menemään yksityisille laulutunneille. Opettajia olivat Kai-Jussi Jankeri ja Teija Immonen. Immosen kautta tuli myös ensikosketus Tangoon. Myöhemmin Maria aloitti uudestaan Musiikkiopistossa, pääaineenaan laulu ja opettajanaan Risto Savolainen. Nyttemmin Maria on jälleen Musiikkiopiston oppilaana, laulunopettajanaan Sini Kouvonen. Tällä hetkellä Mariaa opettaa yksityisesti Ninni Martikainen.