"Ruotsinkieliset hämmästelevät varovaista keskusta-linjaa" – IS: Nämä kaksi juttua Yle hyllytti

Jari Pietiläinen

Yleisradion uutissivustoilla on kielletty julkaisemasta materiaalia, joka sallitaan ruotsinkielisellä tai MOT:n sivuilla, paljastaa Ylestä lähtenyt Jussi Eronen

Arkoja aiheita ovat olleet nimenomaan keskustaan ja pääministeri Juha Sipilään liittyvät aiheet. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Eronen kertoo myös kahdesta tuoreesta tapauksesta, joissa Yle ei julkaissut ajankohtaistoimituksen tutkivan toimittajan Jarno Liskin verkkojuttuja. Toinen jutuista koski Nuorisosäätiön paljastuksia ja toinen juttu liikemies Arto Merisalon pyyntöä saada tasavallan presidentiltä tervehdystä Runnin kylpylän avajaisiin.

Sensuroinnin syy on Erosen arvion mukaan se, että Atte Jääskeläinen johtaa uutissivustoa. Päätoimittaja on ollut varovainen kaikessa keskustaan liittyvässä uutisoinnissa.

Erosen mukaan jopa Svenska Ylen toimittajat ihmettelivät, miksi suomalaisilla on Sipilä-kielto, koska heillä ei ollut mitään sellaista.

Lukijan kannalta tilanne on Erosen mielestä suorastaan koominen. Yhden ja saman yle.fi:n sisällä on monia täysin toisistaan poikkeavia julkaisusääntöjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu