Nuoret eteläkarjalaiset jääpalloilijat voittivat MM-pronssia

Osuma. Stefan Brusas (keskellä) oli mainiolla pelipäällä.

Heikki Kemppainen

Suomen P19-joukkue saavutti kolmannen sijan ikäluokan MM-kisoissa Siktivkarista Venäjältä. Joukkueessa on kolme eteläkarjalaistaustaista pelaajaa: Kerkko Äikäs (Lpr) ja Jere Oravuo ja Matias Lehtonen (Imatralta). Äikäs ja Lehtonen tosin pelaavat tällä hetkellä Ruotsissa, jääpallolukion oppilasvaihdossa ja Oravuo on Veiterän edustusjoukkueen toisena maalivahtina.

Komin tasavallassa pelatuissa MM-kisoissa ratkaisupäivä oli sunnuntain, jolloin Suomi kohtasi aamupäivällä Ruotsin semifinaaleissa. Sen tuloksena (6–1 Ruotsille) Suomi taipui pronssipeliin Norjaa vastaan.

Suomi oli perussarjassa voittanut Kazakstanin ja Norjan ja varsinaisella peliajalla pelannut tasan Ruotsin kanssa (3–3). Tasatuloksen myötä iskettiin rankkarit, joissa Suomi oli parempi ja vei näin perussarjan 2. sijan. Toisessa välierässä Venäjä murskasi Norjan 10–0. MM-kisoissa kaikkien otteluiden peliaika on 2 x 30 min.

Pronssiottelu pelattiin hieman tuulisissa, mutta muuten hyvissä olosuhteissa (-6 ja poutaa). Kisajärjestäjien kertomien tietojen mukaan pronssiottelua seurasi vajaa kolmisen sataa katsojaa. Suomen ja Venäjän runkosarjaottelussa ilmoitettiin katsojaluvuksi 4600 henkeä.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi meni 2–0-johtoon Ilari Hepolan kulmamaalilla ja Tatu Ässämäen pelitilannemaalilla. Syötön Suomen toiseen maaliin antoi oivalliset kisat pelannut Matias Lehtonen. Otteluseurannan mukaan ote oli vahvasti Suomella ja numerot olisivat voineet olla enemmänkin Suomelle.

Toisella puoliajalla peli tasoittui ja Norja ei päästänyt Suomea enää maalipaikoille. Toisaalta eipä Norjakaan monesti päässyt ahdistelemaan Suomen johtoa. Aivan peli lopussa, erotuomarin antamalla lisäajalla, Suomen kippari Tatu Ässämäki iski rankkarista Suomelle voittonumerot 3–0.Näin Suomen joukkueen kaulaan pujotettiin pronssimitalit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu