Kaksi autotaloa yhdistyy Lappeenrannassa

Heikki Kemppainen

Etelä-Karjalan Osuuskaupan autoliikkeet Autotalo Ripatti ja Auto-Eekoo Lappeenrannassa yhdistetään saman katon alle kuluvan vuoden lokakuussa. Molemmilla Eekoon autoliikkeillä on pitkät perinteet autokaupassa Etelä-Karjalassa.

Eekoo osti Autotalo Ripatin liiketoiminnan vuonna 2013, mutta autotalo Ripatti on aloittanut toimintansa jo 55 vuotta sitten Ripatin perheyrityksenä. Autotalo Ripatti on Suomen ja koko Euroopan ensimmäinen Nissan jälleenmyyjä, Ripatin ja Nissanin yhteistyö on näin jatkunut jo yli puoli vuosisataa. Nissanin lisäksi Ripatin edustuksiin kuuluvat Hyundai, Suzuki ja Isuzu. Auto-Eekoon toiminta on alkanut Lappeenrannassa 45 vuotta sitten. Alun perin Saab-henkilöautojen ja Scania-kuorma-autojen jälleenmyyjänä toiminut autoliike on vakiinnuttanut paikkansa 1990-luvulta alkaen Peugeot ja Mazda jälleenmyyjänä.

Eekoon Lappeenrannan autotaloissa työskentelee yli 40 autokaupan ammattilaista. Kaakkoiskaari 20:ssä oleva autotalo saneerataan ja laajennetaan niin, että Autotalo Ripatin toiminta Toikansuontiellä sijaitsevasta kiinteistöstä siirretään Kaakkoiskaarelle lokakuussa 2017. Yhdistymisen jälkeen Kaakkoiskaaren autotalon nimi on Autotalo Ripatti.

Automyynti, huoltokorjaamo, korikorjaamo, autokatsastus ja muut asiakaspalvelutilat saavat laajennuksessa lisätilaa yhteensä noin 1 000m2. Eekoon autoliikkeillä on jälleenmyynti- ja valtuutetut huoltopalvelusopimukset Nissan-, Hyundai-, Suzuki-, Peugeot-, Mazda- ja Isuzu-automerkeistä. Valtuutetut huoltopalvelusopimukset ovat em. lisäksi Chrysler-, Jeep-, Dodge- ja Saab-merkeille. Saneeraus- ja laajennustyö tehdään lähes kokonaan paikallisten yritysten voimin. Autoliiketoiminta jatkuu normaalisti rakentamisen ajan sekä Kaakkoiskaarella että Toikansuontiellä. Autotalojen yhdistämisellä toiminnan tehokkuus ja asiakaspalvelu paranevat, kun koko tarjonta autoineen ja oheispalveluineen ovat yhdessä paikassa, Eekoo tiedotti.

Eekoolla on autotalo myös Imatralla, jossa myynnissä ovat uudet Nissanit ja Peugeotit sekä vaihtoautot. Imatralla valtuutettu huoltopalvelu toimii em. merkkien lisäksi Mazda-, Hyundai- ja Saab-merkeille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu