Suomi sijoittaa nyt avaruuteen – Rahaa virtasi taivaalle 43 minuutissa 1 000 000 euroa

Suomalaisten kiinnostus avaruusmatkailun rahoittamiseen on herännyt. Cohu Experience -yhtiön toimitusjohtaja Kalle Vähä-Jaakkola on vakuuttunut jättihankkeen kannattavuudesta. Space Nation

Jari Pietiläinen

Suomalaisen avaruusmatkailuyhtiön rahoituskierroksen alku on ollut järisyttävä, sillä suomalaiset sijoittivat 43 minuutissa peräti miljoona euroa.

– Cohu Experiencen ennätyksellinen rahoituskierros on osoitus siitä, että suomalaiset osaavat ajatella tulevaisuutta ja sijoittaa rohkeasti, summaa hankkeessa mukana oleva Peter Vesterbacka

Yhtiön tänä aamuna alkanut yksityisille sijoittajille suunnattu rahoituskierros on rikkonut ennätyksiä, sillä miljoonan euron raja rikkoutui jo alle tunnissa.Cohu Experiencelle ennustetaan jopa Supercell-tyyppistäliiketoiminnan kehitystä.

Yhtiön toimitusjohtaja ja perustajaosakas Kalle Vähä-Jaakkola painottaa, että toiminnan pohjalla on kokeneen tiimin pitkäjänteinen työskentely sekä mittavaa osaamista.

Cohu Experience on verkottunut laajalti avaruusalan globaalien toimijoiden kanssa ja saanut riveihinsä vakuuttavia nimiä kuten Peter Vesterbacka, Michael Suffredini, ja John Barbera sekä sijoittajiksi muun muassa Saku Koivun ja Pasi Jorosen

– Olemme alusta asti tähdänneet korkealle. Kun ensimmäinen avaruuslentomme toteutuu, voimme sanoa, että olemme luultavasti ainoa suomalainen yhtiö, joka toimii galaktisella toimintakentällä, Vähä-Jaakkola myhäilee.

Rahoituskierros on käynnissä around.fi-palvelussa ja reilun neljänmiljoonan euron tavoitetta lähestytään nopeasti. Tänään kello 15 koossa oli yli 1,9 miljoonan euron sijoitukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu