Lauritsalan koulun kysely sisäilmasta valmistui - Näin oppilaat vastasivat

Lauritsalan koulu peruskorjattiin viimeksi vuonna 2007. Janne Koivisto

Heikki Kemppainen

Lauritsalan koululla on tehty laajamittainen tiivistyskorjaus. Lauritsalan koulun oppilaille tehtiin korjauksen jälkeinen sisäilmaston seurantakysely tammi-helmikuun vaihteessa. Kyselyn tulokset ovat valmistuneet ja ne esiteltiin maanantaina oppilaiden vanhemmille sekä kaupungin sisäilmatyöryhmälle.

Kyselyn tulosten mukaan sisäilmaongelma koulussa on selvästi lievittynyt tehtyjen korjaustoimien avulla. Vuonna 2015 toteutettuun vastaavaan kyselyyn verrattuna oireilu on vähentynyt selvästi.

Sisäilmaongelma Lauritsalan koululla ei ole kuitenkaan kokonaan poistunut, mutta ongelma on vähentynyt siinä määrin selvästi, että työskentelyä koululla voidaan jatkaa. Kaupungin sisäilmatyöryhmä seuraa koulun tilannetta jatkossakin.

Yläasteen oppilaiden vastauksissa oli enemmän havaintoja sisäilmahaitoista. Haittoina koettiin mm. lämpöoloja, tunkkaisuutta ja ilmanvaihdon riittävyyttä.

Vakavia sairauksia kuten astmaa tai allergiasairauksia on kuitenkin tavanomainen määrä tai jopa tavanomaista vähemmän.

Ongelmallisina tiloina pidetään edelleen käytävätiloja sekä liikuntasalia. Liikuntasalista onkin löytynyt sisäilman laatua heikentäviä rakenteita.

Jatkotoimenpiteinä kaupungin tilakeskus on käynnistänyt liikuntasalin tilojen laajemman korjaamisen.

Nyt toteutetulla tiivistyskorjauksella on saatu koulun tilat toistaiseksi aikaisempaa parempaan kuntoon. Kaupungin tilakeskus vetää parhaillaan hanketyöryhmää, joka selvittää, että minkälainen pysyvämpi kouluratkaisu Lauritsalaan olisi syytä tehdä. Hanketyöryhmä selvittää muun muassa, peruskorjataanko nykyistä koulua vai rakennetaanko kokonaan tai osittain uutta ja minkälaisella aikataululla nuo investoinnit tulisi tehdä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut