Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Että vielä tämäkin – seksi ponnahti vaaliteemaksi

Nuorille tulee kaikissa kunnissa taata mahdollisuus maksuttomaan ehkäisyyn ja seksuaalineuvontaan. Näin vaatii Sexpo, joka julkisti kuntavaaliteesinsä.

–Maksuton ehkäisy vähentää aborttien ja tautien määrää, ja lisäksi se on halvempaa kuin vahinkoraskauksien kustannukset, perustelee seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijana toimiva Sexpo-säätiö.

Sexpo vaatii myös jokaiseen kouluun ammattitaitoista seksuaalikasvattajaa.

–Nuoret tarvitsevat tietoa seksuaalisuudesta. Jokaiseen kouluun pitää saada seksuaalikasvattaja, joka on koulutettu työskentelemään aiheen parissa. Nuorilla on asuinpaikasta riippumatta oikeus laadukkaaseen seksuaalikasvatukseen, Sexpo katsoo.

Ehkä hieman yllättäen – positiivisessa mielessä – Sexpon vaaliteesinä on myös turvallinen koulu.

–Jokaisella on oikeus opiskella turvallisessa ja tasa-arvoisessa ympäristössä. Kouluilla on vastuu puuttua kiusaamiseen, syrjintään ja vihapuheeseen. Koulujen pitää panostaa tasa-arvon edistämiseen yhdessä nuorten kanssa.

Seksuaaliterveys ei Sexpon mielestä saa hautautua muiden teemojen alle, vaan näitä palveluja suunniteltaessa on kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota osallistamiseen, saavutettavuuteen ja esteettömyyteen.