Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsetyydytystä tutkinut pappi pyrkii Helsingin piispaksi

Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo, 42, on asetettu ehdolle Helsingin piispaksi. Piispanvaali käydään elokuussa. Laajasalo on ensimmäinen virkaan virallisesti ilmoittautunut hakija.

Suuri yleisö tuntenee Laajasalon parhaiten kommentaattorin roolista television viihdeohjelmassa YleLeaks, jossa hän esiintyi taiteilijanimellä Teemu Tammisalo.

Laajasalo on myös pitkän linjan tutkija, jota on kiinnostanut ihmisen seksuaalisuus. Vuonna 1997 teologian maisteriksi valmistuneen Laajasalon pro gradu -tutkielma käsitteli Wikipedian mukaan "itsetyydytystä uskonnonfilosofisesta näkökulmasta".

Laajasalo on opiskellut myös kasvatustiedettä, josta hän laati laudaturtyön seksuaalisuuden käsittelystä kahdessa uskonnon ja psykologian oppikirjassa.

Kasvatustieteen opintojaan hän jatkoi väittelemällä kasvatustieteen tohtoriksi vuonna 2001 aiheenaan seksuaalisuuden käsittely lukion oppikirjoissa.

Papiksi Laajasalo vihittiin vuonna 1997. Kallion seurakunnan kirkkoherrana hän on toiminut vuodesta 2013. Virkansa ohella hän toimii myös Helsingin seurakuntayhtymän johtajana.

Viime syksynä Laajasalo oli paljon esillä, kun Kallion seurakunta muisti Syyrian Aleppon pommitusten uhreja soittamalla kirkonkelloja. Tempaus levisi laajalti maailmalle.

Laajasalo on naimisissa ja kolmen lapsen isä.

Helsingin piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 15. maaliskuuta. Mahdollisten muiden ehdokkaiten valitsijayhdistyksillä on aikaa ilmoittautua 15. toukokuuta saakka. Vaalit käydään 16. elokuuta.

Äänioikeutettuja Helsingin piispanvaalissa on lähes 1800. Äänioikeutetuista puolet on Helsingin hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät, jotka ovat kirkon luottamushenkilöitä tai luottamuselinten valitsemia äänestäjiä.

Uusi piispa aloittaa virassaan 1. marraskuuta, jolloin nykyinen piispa Irja Askola jää eläkkeelle.

Lue tästä juttu, miten Teemu Laajasalo hankki Kallion kirkkoon Suomen ensimmäisen luterilaisen rippituolin.

Täältä löytyy piispa Irja Askolan pyhäinpäiväksi tehty haastattelu.