Tämä on uusi opiskelijoiden hitti Lappeenrannassa – Jodelissa voi lähettää viestejä anonyymisti

viestit Jodel -mobiilisovellus on hitti opiskelijoiden keskuudessa, koska viestit voi lähettää

Anonyymien viestien lähettäminen mobiililaitteilla on yleistynyt erityisesti opiskelijoiden keskuudessa. Niitä lähetetään Jodel -mobiilisovelluksen kautta. Se on mobiilisovellus, jonka pääasiallinen käyttäjäryhmä on korkeakouluopiskelijat. Sovellus antaa käyttäjien lähettää anonyymisti viestejä, jotka näkyvät kymmenen kilometrin säteellä oleville käyttäjille.

Lappeenrannan Skinnarilan kampuksella sovellus on tuttu. Ensihoitajaksi opiskeleva Viktor Jokiniemi käyttää sitä päivittäin.

– Laitan sinne etenkin poliittisia mielipiteitä, hän kertoo, mutta ei suostu paljastamaan tarkemmin, mitä ne ovat.

Jokiniemeä viehättää se, että Jodelissa voi lähettää viestejä anonyymisti.

– Viime aikoina minua on harmittanut se, että Jodelia käyttävät muutkin kuin opiskelijat, alaikäisiltä on tullut sinne paljon viestejä.

Simo Vaippinen ja Verneri Nurmi tunnustavat käyttäneensä Jodelia luennon aikana.

– Se on kyllä se viimeinen vaihtoehto, kun muut on käyty läpi, sanoo Vaippinen.

Verneri Nurmi käyttää Jodelia satunnaisesti.

– Kaikki siihen melkein liittyy, kun viestejä voi laittaa anonyymisti.

Viime torstaina Jodelin luetuimpien viestien joukossa oli muun muassa: ”Miksi ylipainoisia ihmisiä katsotaan sillä lailla pahasti. Ei ne kilot lähde kuin treenaamalla”. Paljon vastauksia sai myös kysymys: ”Mistä tietää olevansa raskaana, jos syö e-pillereitä? Myös kommentti: ”Ajattelin vaihtaa autoa, suosituksia?”, herätti runsaasti keskustelua.

Kärjessä oli myös yksi itse opiskeluun liittyvä kommentti: ”Auttakaa lasta hädässä, liiketoimintasuunnitelma pitäis vääntää parissa viikossa.”

Seurusteluun ja seksiin liittyviä kommentteja oli aurinkoisena kevätpäivänä eniten. Yksi kyseli, miten älykkäisiin tyttöihin tutustutaan. Toinen oli ihmeissään: ”Seurustelen mun kaverin eksän kanssa, ja mulle selvis, ettei niin saa tehdä, välittääkö aikuiset ihmiset tollasesta oikeesti.”

Jodel käyttää paikantamiseen GPS-tekniikkaa. Viesti voi olla kuva tai 230 merkin pituinen teksti. Kuvan päälle saa luotua lyhyen kuvatekstin.

Jokaista Jodeliin lähetettyä viestiä voi kommentoida sekä äänestää ylös tai alas, ja jos viesti saa viisi alas-ääntä, se poistuu. Jodel julkaistiin vuoden 2014 lokakuussa, ja jo vuoden 2015 huhtikuussa sillä oli 100 000 käyttäjää ja lokakuussa yli miljoona. Toukokuussa 2016 sovelluksella kirjoitettiin 600 000 viestiä päivässä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut