4-vuotiaana tanssin aloittanut imatralainen Taru Pellinen: ”Tähtään tanssin ammattilaiseksi”

tanssi Tanssi hurmasi Taru Pellisen jo neljävuotiaana, ja matka tanssijaksi jatkuu.

Lähes päivittäinen harjoittelu ei ole Taru Pellisen mielestä puuduttavaa, vaan päinvastoin. Hänen mielestään on hienoa luoda koko esitys pukuineen itse. Lehdistökuva

Ulla Ora

Imatralainen Taru Pellinen on edennyt tanssijan tiellä määrätietoisesti. Hän aloitti harjoittelun jo neljävuotiaana Imatran tanssikoulu Jamissa. Siitä on nyt 11 vuotta, ja yhdeksäsluokkalainen Taru Pellinen on edelleen saman koulun oppilaana.

Kuudesluokkalaisena hän teki ensimmäisen sooloesityksensä Performing Arts -tanssin SM-kilpailuissa, minkä jälkeen hän on osallistunut kilpailuihin vuosittain. Karsintakisoista, joita on talven aikana kahdet, vain 8 parasta saa osallistumisoikeuden SM-kisoihin. Ensimmäisissä SM-kilpailuissa hän sijoittui 12. sijalle.

Maaliskuun lopulla Helsingissä pidetyissä karsinnoissa Taru oli jälleen kahdeksan parhaan joukossa ja sai nyt jo kolmatta kertaa SM-kisapaikan. Ensi kesänä hän kilpailee 16-vuotiaana samojen kilpailuiden aikuisten sarjassa. Kilpailut järjestetään kesäkuussa Lahdessa.

– Tähtään tanssin ammattilaiseksi. Aion jatkaa harjoittelemista täällä Imatralla vielä lukion ajan. Sen jälkeen hakeudun suorittamaan tanssijan ammattitutkintoa. Yksi mahdollinen koulu voisi olla Tampereella. Sieltä voi valmistua tanssijaksi, koreografiksi tai tanssin opettajaksi.

TanssijaTaru Pellinen harjoittelee Jamilla 5-6 kertaa viikossa noin 1,5 tuntia kerrallaan ryhmän kanssa. Lisäksi välillä on esitysharjoituksia ja sooloharjoituksia.

– Laadin sooloesityksiini itse koreografiat ja suunnittelen puvut. Valitsen myös musiikin kulloisenkin teeman mukaan, hän kertoo.

Nuori tanssija on kokeillut myös balettia, mutta suuntautui jo varhain nykytanssin puolelle.

– Koreografioiden tekeminen on ollut haastavaa ja raskastakin, mutta pidän siitä, että saan luoda oman kokonaisuuteni alusta loppuun itse.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut