Koiria koulutetaan lukukavereiksi – Kaverikoiratoiminta täyttää kymmenen vuotta Etelä- Karjalassa

Kaverikoiratoimintaan mahtuu vielä mukaan. arkisto/Riitta Ketola

toimitus

Kennelliiton kaverikoiratoiminta alkoi Etelä-Karjalassa 10 vuotta sitten. Vuosi 2017 on alueen kaverikoiraryhmille juhlavuosi. Toimintaa juhlistetaan alueella

monissa tilaisuuksissa kuten Lappeenrannan kansainvälisen koiranäyttelyn yhteydessä Imatralla ja lukukoiraillassa Lappeenrannan maakuntakirjastolla.

Imatralla kaverikoirilla on oma esittäytymispiste, jossa toiminnasta kiinnostuneet voivat käydä tutustumassa ryhmiin, koiriin ja ohjaajiin. Lukukoirailtaan voi tulla lukemaan koirille tai tutustumaan toimintaan kahvittelun lomassa. Kaverikoirat esittäytyvät juhlavuotensa kunniaksi myös muissa tilaisuuksissa ympäri maakuntaa.

Kennelliiton kaverikoiratoiminnassa tuodaan koiran avulla iloa ja elämyksiä ihmisille, joilla ei ole omaa koiraa. Kaverikoirat ja ohjaajat koulutetaan Kennelliiton kursseilla. Entisen Kymen läänin alueella työskentelee 8 ryhmää: Lappeenrannassa (2), Imatralla, Joutsenossa, Parikkalassa, Kouvolassa, Kotkassa ja Haminassa. Kaverikoiramainen toiminta on alueella aloitettu jo ennen Kennelliiton virallista toimintaa.

Kaverikoirat vierailevat säännöllisesti palvelukodeissa ja erilaisissa laitoksissa, alueen kouluissa, nuorisotapahtumissa ja muissa yleisötapahtumissa. Toiminta on vapaaehtoistyötä. Alueella toimii noin 130 koirakkoa. Esimerkiksi Lappeenrannan alueella kaverikoiravierailuja on vuodessa jopa yli 200. Lukukoiratoiminta siirtyy osaksi Kennelliiton toimintaa.

Kennelliitto aloittaa lukukoirakoulutukset vuonna 2017 ja vastaa nyt koirien soveltuvuuden arvioinnista ja ohjaajien kouluttamisesta. Kaverikoirat ja muut vapaaehtoiset koirakot ovat yhdessä kirjastojen kanssa tätä ennen käynnistäneet lukukoiratoiminnan, ja moni uusista lukukoirista on myös kaverikoira.

Lisätietoa: Aila Hult, Lappeenrannan kaverikoiraryhmä, puh. 040 – 509 0476 ja Ulla Marttinen, Kymenläänin kennelpiirin kaverikoiravastaava, Imatran kaverikoiraryhmä,

email: ulla.marttinen15@gmail.com (ensisijaisesti) tai puh. 0500-185 718.

Toivotamme teidät tervetulleeksi yleisölle avoimiin tilaisuuksiimme juhlistamaan 10-vuotista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu