Tästä uusimmassa Posti-kohussa on kyse – Yrittäjäsanomat: Näin jakajat keräisivät kilpailijoiden hintatietoja ABC-ketjulle

Yrittäjäsanomien hankkimien asiakirjojen mukaan ABC-ketju aikoo ostaa Postilta noin 800 sen kanssa kilpailevan bensa-aseman hinnat. Hintojen keräämisestä vastaisivat perusjakelun, varhaisjakelun ja kuljetuksen työntekijät. Posti ei asiaa vahvista. Johanna Erjonsalo

toimitus

Sosiaalisessa mediassa on tänään ihmetelty Postin uusinta palvelua, jossa Postin työntekijät keräisivät bensan hintatietoja.

Yrittäjäsanomien mukaan bensanhintatalkoiden takana on ABC-ketju.

Lehden hankkimien asiakirjojen mukaan ABC-ketju aikoo ostaa Postilta noin 800 sen kanssa kilpailevan bensa-aseman hinnat. Hintojen keräämisestä vastaisivat perusjakelun, varhaisjakelun ja kuljetuksen työntekijät.

Yrittäjäsanomien haltuunsa saamassa Postin Bensabongari-ohjeistuksessa kerrotaan, että hintoja kerätään 600–800 asemalta 1–2 kertaa päivässä. Muutamalta kymmeneltä asemalta tietoja kerätään useita kertoja päivässä. Lauantaisin hintatietoja kerättäisiin 230 asemalta, sunnuntaisin joiltakin asemilta.

Lehden mukaan Bensabongari-operaatio on tarkoitus aloittaa 18.4.

Posti oli haluton kommentoimaan aihetta vielä lauantaina.

Sen sijaan S-ryhmän ABC-ketjujohtaja Antti Heikkinen myöntää Yrittäjäsanomille, että Postin kanssa on käyty neuvotteluja. Hänen mukaansa "mainitut luvut ja faktat eivät ABC-ketjun osalta kuitenkaan pidä paikkaansa". Sen tarkemmin hän ei asiaa kommentoi.

Lue koko Yrittäjäsanomien juttu täältä.

Posti ilmoitti viimeksi tammikuussa laajentavansa toimintaansa. Tuolloin yhtiö osti HR Hoiva Oy:n, joka tuottaa kotihoidon ja henkilökohtaisen avustamisen palveluja kunnille, kuntayhtymille ja yksityisasiakkaille noin 30 paikkakunnalla.

Yritysosto laajentaa Postin kotipalvelut kattamaan arjen tukipalveluiden, kuten ulkoiluavun, lisäksi kotihoidon.

Posti on entuudestaan lähes sadan kunnan kumppani ateriakuljetuksissa.

Lisäksi yhtiö on perinteisen postinjakamisen ohella ryhtynyt muun muassa leikkaamaan nurmikkoa ja tarjoamaan ulkoiluapua etenkin ikääntyneille.

Postin palveluksessa oli vuoden vaihteessa 20 497 työntekijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut