Maalivahti Jussi Markkasesta tulee SaiPan kolmanneksi suurin omistaja

Heikki Kemppainen

Liiga-SaiPa Oy on tehnyt muutoksia yhtiön omistussuhteisiin. 16,51 % yhtiön osakkeista omistava Tuomo Räsänen myy koko osuutensa Jussi Markkaselle ja Teemu Toiviaiselle.

Tuomo Räsänen on ollut yhtiön omistajana 12 vuoden ajan. Hän on toiminut hallituksen jäsenenä vuosina 2005-2013 ja puheenjohtajana vuosina 2005-2009. Hän toimii jatkossakin Lappeenrannan harrastus- ja nuorisojäähalli Oy:n (UK-areena) omistajana ja hallituksen jäsenenä.

- Osakejärjestelyiden taustalla on sukupolven vaihdos. Olen ollut mukana omistajana 12 vuoden ajan ja uudet omistajat ovat 15-20 vuotta itseäni nuorempia. Toimintaympäristön muutos tapahtuu koko ajan nopeammin ja nopeammin. On tärkeää, että Liiga-SaiPa Oy pystyy tekemään strategista suunnittelua pitkällä (5-10 vuoden) aikavälillä, Tuomo Räsänen kommentoi.

- Omistuspohja kehittyy ammattitaitoisilla osaajilla, joilla on yhtiöön liittyvät arvot kohdillaan.

Jussi Markkanen lisää omistajuuttaan. Hän on ollut omistaja vuodesta 2005 10,81 %:n osuudella. Jatkossa hän on yhtiön kolmanneksi suurin omistaja 19,06 %:n osuudellaan.

- Haluan ehdottomasti olla kehittämässä SaiPan toimintaa myös peliurani jälkeen. Pyrkimyksenä on kehittää nuoria pelaajia ja vahvistaa pelaajapolkua, Markkanen avaa osakekaupan taustoja.

Uutena omistajana yhtiöön tulee Rautjärveltä kotoisin oleva helsinkiläinen Teemu Toiviainen. Hän työskentelee Nokialla Global Operations yksikön talousjohtajana ja omaa junioriurheilutaustaa Imatran Ketterästä ja Imatran Pallo-Veikoista.

- Haluan olla mukana kehittämässä eteläkarjalaista jääkiekkoa ja Liiga SaiPa Oy:n toimintaa seuraavalle tasolle urheilullisesti ja taloudellisesti. Uskon että Jussin kanssa tuomme uusia ajatuksia junioritoiminnan ja nuorten pelaajien kehittämiseen sekä saipalaisen pelaajapolun vahvistamiseen.

Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Marko Ek näkee järjestelyt erittäin positiivisena kehityksenä:

- Tuomo on tuonut vuosien saatossa SaiPaan paljon hyvää, iso kiitos hänelle siitä. On hienoa, että seuralegendana Jussi haluaa sitoutua seuraan entistäkin voimakkaammin. Uskon, että Teemu taasen tuo mukanaan paljon uutta näkemystä seuran ulkopuolelta, mikä on erittäin arvokas asia seuran kehittymisen kannalta. Tällä omistajapohjalla on hyvä jatkaa eteenpäin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu