Posti ulkoistaa työtä Filippiineille – Näin asian selittää lajittelujohtaja

Jari Pietiläinen

Postin päätös siirtää viivakoodaustyötä Helsingin ja Kuopion postikeskuksista Filippiineille on otettu poliittisissa piireissä närkästyksellä vastaan. Esimerkiksi Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on jo ehtinyt tuomita Postin toimet: Slunga-Poutsalon mukaan työpaikkoja oltaisiin vähentämässä kymmenien henkilötyövuosien verran.

Postin johto on asiasta eri mieltä.

– Asiasta on näköjään liikkeellä virheellistä tietoa. Posti ei ole suunnitellut eikä suunnittele kenenkään irtisanomisia tämän asian tiimoilta – eli työpaikat eivät ole siis vaarassa, muistuttaa Postin lajittelujohtaja Jani Häsä

Häsän mukaan kyse on siitä, että Posti tehostaa tunnistamattomien osoitetietojen käsittelyä MSM-lajittelukoneilla Helsingissä ja Kuopiossa. Käsittelyä tehostetaan ulkopuolisen digitalisointipalvelun avulla.

– Meillä on ollut tiettyjä hankaluuksia näiden osoitetietojen käsittelyn suhteen ja sen seurauksena käytöstä on ollut poissa keskimäärin puolen koneen kapasiteetti, Häsä laskee.

Posti hankkii oman digitalisointinsa lisäksi osoitteiden täydentämiseen liittyvän digitalisointipalvelun ulkopuoliselta palveluntarjoajalta PostNL Data Solutionsilta, jotta ruuhkahuippuja pystytään tasaamaan joustavasti. Osa näistä palveluista hoidetaan Filippiineiltä käsin.

Häsä arvioi, että yhteistyön PostNL Data Solutionsin kanssa alkaisi kesäkuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu