Fitness-äiti voi pahoin nähtyään perheen kauppakärryn – "Miksi lasten eteen tungetaan sokeria ja lisäaineita"

Lapset voivat hyvin syödä samaa ruokaa aikuisten kanssa, lisättyä sokeria he eivät tarvitse mihinkään, bloggari Laura Peippo korostaa. Marika Lumme

Kaisa Paastela

Fitness-aiheista blogia pitävä kuntosaliyrittäjä Laura Peippo, 25, ottaa räväkästi kantaa suomalaisten perheiden ruokailutottumukseen uudessa kirjoituksessaan.

Hän kertoo kiinnittäneensä huomiota vanhempien suhtautumiseen ravintoon. Mikä ihme saa vanhemmat tunkemaan lapsiensa eteen karkkia, pullaa, keksiä ja sipsiä? hän kysyy.

–En voi olla laittamatta merkille, mitä lapsiperheet koreihin ja kärryihinsä lastaa ruokakaupassa tai mitä ravintolassa perheen pienimmät saa nenänsä eteen, Peippo kirjoittaa ja kertoo esimerkin:

–Satuin taannoin kauppaan samaan aikaan perheen kanssa jossa oli äiti ja kaksi lasta. He olivat ostamassa synttärikutsuille ”pientä ” naposteltavaa. En voinut olla huomaamatta lasten hysteeristä herkkujen kahmimista karkkihyllyjen välissä. Poika juoksee syli täynnä herkkuja äitinsä luokse ja äiti vastaa hymyllä, että joo ja pitäisikö ottaa vielä niitä toisia namuja. Toinen poika on sillä aikaa kantanut kärryt täyteen limupulloja ja sipsipusseja, bloggari kuvailee, ja täräyttää:

–Täytyy sanoa, että kirjaimellisesti voin pahoin.

Peippo on itse myös pienen lapsen äiti ja hän ihmettelee, miksi lapsille tarjotaan eri ruokaa kuin vanhemmat syövät. Jos äiti syö kaalikeittoa, miksi lapsi saa nakkeja ja ranskalaisia.

–Miksi lapset eivät syö samaa ruokaa vanhempien kanssa? No tähän varmaan joku kommentoi, että ei se meidän Liisa sitä syö ja fakta on se, että kyllä syö jos ei ole muita vaihtoehtoja, Peippo kirjoittaa.

Hän kertoo, että hänen oma lapsensa syö aamuisin vihersmoothiet, sitruunamehut ja inkivääriliemet siinä missä äitikin. Iltaisin lapselle maistuvat pinaatit, porkkanat ja kaalit.

–Enkä todellakaan laita hänelle mitään sokerimuroja maidossa erikseen.

Peipon mukaan hänelle on äärimmäisen tärkeää tarjota lapselleen parasta mahdollista polttoainetta kasvuun. Hän toteaa, että jopa 80 prosenttia lapsista saa liikaa sokeria ja hän tulee tekemään kaikkensa, jotta oma lapsi ei tule kuulumaan tuohon joukkoon.

–En käsitä miksi kukaan vanhempi haluaisi kuorruttaa oman lapsensa jollain muulla. Tekee oikeasti todella pahaa katsoa ylipainoisia lapsia joiden kanssa painellaan uimisen jälkeen burgerille, limppari kylkeen ja jäätelö jälkkäriksi, kummastelee Peippo.

Hän vertaa sokerin antamista lapselle pahan tekemiseen.

–(--) Oma lapsi on niin rakas, että en ikinä haluaisi omilla teoillani tehdä hänelle pahaa ja sitä vanhemmat tekee ostaessaan lapsille sokeria ja muita lisäaineita, bloggari lataa.

Hänen mukaansa lapsen synttäreilläkin voi tarjota vesimelonista tehtyä kakkua ja juomaksi vettä. Kaikki on vanhempien käsissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu