Eksoten kohusaunan urakoitsija selvisi

Heikki Kemppainen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on tehnyt päätöksen rantasaunan urakoitsijasta. Saunan on suunniteltu valmistuvan marraskuun lopussa 2017. Henkilökunnan lisäksi saunaa tulevat käyttämään Eksoten asiakkaat. Sauna herätti keskustelua ennakkoon, sillä jotkut epäilivät Eksoten rakentavan luksussaunan johtajilleen.

Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen on tehnyt hankintapäätöksen rantasaunan urakoitsijasta. Urakoitsija on Rakennus Lahikainen Oy. Eksoten hallituksen reunaehtoina urakoitsijan valinnalle olivat, että rakennus on varustettava kunnallistekniikalla, ympärivuotinen käyttö on oltava mahdollista ja rakennusurakan kattohinta on 500 000 euroa.

Rakennusurakka ja rakennusautomaation yhteishinta on 390 813 euroa (alv 0 %). Rakennusurakka on kokonaishintaurakka. Hinta pitää sisällään rantarakennuksen rakentamisen ja kunnallistekniset asennukset. Tavoite on, että rakentaminen alkaa 1.6.2017. Saunan tulisi olla valmis marraskuun lopussa 2017.

Valmis rantarakennus pitää sisällään pienen keittiön, kokoontumistilan, saunan, pesuhuoneen, wc:n, pukuhuoneen ja tarvittavat tekniset tilat. Rakennusta voivat käyttää Eksoten henkilökunnan lisäksi myös kaikki pitkäaikaisessa hoidossa olevat Eksoten asiakkaat. Sairastamisen vastapainona saunominen Saimaan rannalla on ollut tervetullutta vaihtelua potilaille.

- Esimerkiksi kesäkaudella molemmilla psykiatrian osastoilla on ollut saunavuoro viikoittain ja osallistujia on ollut aina hyvin. Saunavuoro antaa positiivista ajateltavaa sairastamisen keskellä. Se auttaa myös oireen hallinnassa niillä, joilla on esimerkiksi levottomuutta tai ahdistusta, kertovat palveluesimiehet Vesa Piikki ja Kati Nirkko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu