Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatra saamassa kaupunkipyörät – "Tällä tuskin rikastutaan"

MATKAILU Yrittäjä Jani Telkkä tuo kaupunkipyörät Imatralle. Liikaa rahaa hän ei niillä usko tekevänsä.

Imatra on saamassa omat kaupunkipyöränsä kesälle 2017.

Jokapaikanhöylä Jani Telkän perustama Imatra City Bikes vuokraa Soliferin kaupunkipyöriä turistien ja paikallisten käyttöön. Telkän tavoitteena on saada ensimmäiset pyörät liikenteeseen jo toukokuun ja kesäkuun vaihteessa.

Miehen mukaan yritysidea on hautunut taannoisesta turistikohtaamisesta asti.

–Tapasin Mansikkalan asemalla keskieurooppalaisia turisteja, jotka halusivat tutustua kaupunkiin. Pitkän tuumailun jälkeen lopputulos oli se, että heidän melkeinpä ainoa liikkumismahdollisuutensa olisi taksilla.

Imatran eri keskustojen ja nähtävyyksien väliset etäisyydet luovat pyörävuokraamolle oivan markkinaraon. Alunperin Imatralle pyöriä tarjosi erillinen kouvolalainen yritys. Pitkän prosessin jälkeen kaupunkipyöräkonsepti kääntyi kokonaan Telkän omaksi yritykseksi.

– Tämä on tällainen sivujuoni, jolla tuskin rikastutaan. Nähtäväksi jää, onko taloudellista potentiaalia. Tämä kesä mennään pilottikokeiluna.

Ensisilmäyksellä citypyörien vuokraus vaikuttaa varsin hintavalta. Puolipäivä eli neljän tunnin vuokra kustantaa 12 euroa, vuorokausi 25 euroa, ja viikon pyöräilyistä saa pulittaa jo 65 euroa. Telkän mukaan hinnoittelussa on tehty runsaasti taustatyötä.

– Hinnoista olemme käyneet neuvotteluita Imatran seudun kehitysyhtiön kanssa. Ne perustuvat Imatran alueen aikaisemman pyörävuokraustoiminnan hintatasoon. Pieniä korjauksia hinnastoon on toki vielä tulossa.

Telkälle toiminnassa on tärkeintä se, että kotiseutu hyötyy.

–Yrittäjänä olen aina ollut Imatraan päin kallellaan. Olennaista on se, että Imatra City Bikes on lisäpalvelu kaupungin matkailuun. Ensisijaisesti pyritään siihen, että kulut saadaan katettua.

Alunperin tietotekniikkaan orientoitunut Telkkä on Imatralla ja sen lähiseuduilla monessa mukana. Imatra City Bikesin myötä hän polkaisee käyntiin viidennen yrityksensä. Ansioluetteloa silmäiltyään on pakko kummastella, miten yksi mies venyy niin moneen.

– Aika riittää kun delegoi. Meillä on tässä Imatralla hyvä kahdeksan hengen porukka. Yrittäjien välinen verkostoituminen on tottakai tärkeää, Telkkä kertoo.

Pyörien palautus- ja vuokrauspisteet toimivatkin toisten yritysten palveluntarjoamisen pohjalta, jotka saavat yhteistyöstä provisioita. Pisteitä on yhteensä kolme, ja ne sijaitsevat Imatrankoskella, Mansikkalassa ja Imatran Satamassa. Lisäksi on olemassa yksi mobiilipiste, joka liikkuu auton kyydissä.

Lisätietoa Telkän kaupunkipyörävuokrauspalvelusta saa osoitteesta www.imatracitybikes.fi