Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Villeintä seksiä onkin suomalaisilla viisikymppisillä – ”Ilahduttava tutkimustulos”

Yli puolet suomalaisista uskoo, että seksistä tulee iän myötä parempaa ja estottomampaa. Toisaalta vanhemmiten seksi myös kiinnostaa vähemmän, ainakin jos uskomme kyselyyn vastanneita yli 60-vuotiaita. Tulokset selviävät seksitarvikkeita myyvän Kaalimato.comin teettämästä tutkimuksesta.

Yhteensä 53 prosenttia kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että seksi paranee iän myötä. Neli- ja viisikymppisistä peräti 70 prosenttia kertoo, että vanhempana seksi on parempaa. Eri mieltä oli vain 13 prosenttia vastaajista.

–Tämä on ilahduttava tutkimustulos. Ihmiset rupeavat usein iän myötä arvostamaan parisuhteessa syvempiä seikkoja, keskittyvät vähemmän ulkoisiin seikkoihin, kuten vaikkapa ulkonäköön, ja osaavat olla niin sanotusti omia itseään ja nauttivat seksistä enemmän. Moni löytää parisuhteen seksistä iän karttuessa syvempiä merkityksiä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Kyselyn tuloksista selviää myös, että 51 prosenttia vastaajista uskoo seksin muuttuvan estottomammaksi iän myötä. Vain 27 prosenttia uskoo, että seksistä tulee iän myötä yksitoikkoisempaa.

–Iän myötä ihmiset yleensä oppivat tuntemaan itsensä ja kehonsa paremmin ja itsetunto usein vahvistuu. Tämä näkyy myös seksissä. Kun omaan kehoonsa suhtautuu hyväksyvämmin ja lempeämmin, niin seksuaalisuudestaankin uskaltaa nauttia rohkeammin ja avoimemmin, Lavikainen sanoo.

Yli kolmasosa vastaajista uskoo kuitenkin, että seksi kiinnostaa iän myötä vähemmän. Tähän voi vaikuttaa myös se, että vanhemmiten seksistä tulee myös vaivalloisempaa. Lähes puolet yli 60-vuotiaista vastanneista uskoi, että seksistä tulee vaivalloisempaa iän myötä.