Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrantalainen kansanedustaja: Hallituksen kaatuminen hakee poliittisena huijauksena vertaansa historiasta

Lappeenrantalaiselle kansanedustajalle Jani Mäkelälle (ps) hallituksen kaatuminen ei tullut yllätyksenä.

- Oli jo pitkään epäilyksiä siitä, että keskusta ja kokoomus eivät aio noudattaa hallitusohjelman kirjauksia ja lisäyksiä maahanmuuttopolitiikan tiukennuksista. Puheenjohtaja Halla-ahon mukaan se, että vaadimme näitä yhdessä sovittuja asioita toteutettavaksi, sai pääministeri Juha Sipilän kaatamaan hallituksensa. Tämä esitys hakee poliittisena huijauksena vertaansa historiasta. Pääministeri jää historiaan epäonnistujana maamme 100-vuotisjuhlavuonna, Mäkelä harmittelee.

Hän kyseenalaistaa Sipilän johtajakyvyt.

– Keskustan Sipilän heikko johtajuus tuli esiin useita kertoja, kaikkein räikeimmin siinä, ettei hänestä ollut edes saamaan omiaan alkoholilain uudistuksen taakse.

– Tilanne ei tullut aivan yllätyksenä, kun julkisuudessa alkoi liikkua tietoja, että Sipilä on soitellut oppositiopuolueita läpi jo ennen tapaamistaan Halla-ahon ja Orpon kanssa. Tästä saattoi arvata, että päätös hallituksen hajottamisesta oli jo tosiasiallisesti tehty. Nyt vain piti keksiä selitykset tekosten taakse.