Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

No nyt on herkulla mittaa! – Hakkarainen kehitti Fazerille maailman pisimmän patukan

Fazer on valmistanutmaailman pisimmän Pätkis-patukan: lähes 11 kertaa normaalia pidempi Pitkä Pätkis on 95 senttiä pitkä ja se painaa noin 350 grammaa.

Jättipatukoita valmistettiin yhteensä kahdeksan kappaletta. Yksi patukoista arvotaan Fazer Suomen Facebookissa kesäpäivänseisauksena keskiviikkona 21. kesäkuuta ja osa lahjoitetaan Lastenklinikan vastasyntyneiden teho-osastolle tuomaan iloa.

Facebookin Pätkis-faniryhmän ylläpitäjä Jani Ahonen keksi nimetä joulukuisen talvipäivänseisauksen Pätkis-päiväksi, koska päivä on silloin lyhimmillään. Tästä inspiroituneena Fazer päätti juhlistaa itsenäisyyden juhlavuoden pisintä päivää valmistamalla maailman pisimmän Pätkiksen.

Pitkä Pätkiksen valmistuksesta vastasi Fazerin suklaatehtaan prosessinkehittäjä Risto Hakkarainen

– Linjan ohi kävellessä Pätkis-patukoiden pätkijä eli "giljotiini" on huomionarvoisin osio. Siinä sitä katsoessani tuli mieleen, että mitä jos joku unohtaa laittaa sen päälle? kertoi Hakkarainen idean synnystä.

– Jäähdytystunneli on noin 40 metriä pitkä ja sieltä tulisi ulos yli 40-metrinen Pätkis. Se olisi aika vonkale!

Työkavereilla oli omat epäilyksensä Hakkaraisen idean toimivuudesta. Suurin huolenaihe olikin se, miten Pätkis saadaan yhtenä kappaleena linjaston läpi.

– Itse tekeminen oli lopulta helppoa ja nopeaa. Kun valmis Pitkä Pätkis oli kääreineen päivineen kädessä, lopputulos realisoitui. Rakastettu patukka oli nyt lähes kymmenkertainen, ja jos siitä pystyy saman verran tuottamaan iloa muille, niin mikäs sen parempaa, hymyilee Hakkarainen.

Kuka tahansa voi saada yhden ”Pitkiksen” haltuunsa. Fazer Suomen Facebookissa järjestään keskiviikkona, vuoden pisimpänä päivänä, arvonta, jossa joku voittaa yhden maailman pisimmistä Pätkis-patukoista juhannusseurueensa maisteltavaksi.

Yksi Pätkis-patukoista säästetään myöhemmin ilmoitettavaa arvontaa varten ja loput Fazer lahjoittaa Lastenklinikan vastasyntyneiden teho-osastolle K7.