Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan paras ravintola selvillä – "Olemme yrittäneet pitää oman linjan alusta asti"

Ravintolaäänestys Lukijat äänestivät pihviravintolan selkeään voittoon.

–Tosi hieno juttu, lappeenrantalaisen Angus Steak & Wine-ravintolan keittiöpäällikkö Mari Lipponen hihkaisee kuultuaan Anguksen voittaneen Lappeenrannan Uutisten ravintolaäänestyksen.

–Huimaa! Iso kiitos koko henkilökunnallemme, vuoropäällikkö Satu Lötjönen iloitsee.

Lukijat valitsivat Anguksen toista vuotta peräkkäin Lappeenrannan parhaaksi ravintolaksi. Angus keräsi 366 ääntä ja toiseksi tuli uusi tulokas The Kitchen 194 äänellä.

–Ravintolamme työryhmällä on erittäin hyvä ilmapiiri, mikä heijastuu myös asiakkaisiin. Ja ruoka on hyvää, Lötjönen miettii syitä Anguksen voittoon.

–Olemme yrittäneet pitää oman linjan alusta asti. Meillä on ollut omia kampanjoita pitkin vuotta. Lähitiloilta on muun muassa lammasmakkaraa, Lipponen mainitsee esimerkkinä.

Ravintola on profiloitunut alusta lähtien pihviravintolaksi, mutta toki listalta löytyy myös pastoja, kaloja ja kanaa. Angus ei ole ketjuravintola, mikä tarkoittaa, että henkilökunnan kädenjälki näkyy ravintolan ruokalistalla.

Ruokalistan ykkössuosikki on helppo nimetä.

–Saksanhirvi on ykköstuote, he kertovat.

–Asiakkaat ovat kommentoineet, että eihän saksanhirveä vain oteta pois listalta. Liha on erittäin mureaa.

Ulkomainen saksanhirviannos maksaa 29–39 euroa ja tarjoillaan valkosipuliperunoilla, pekonisipulipaistoksella ja punaviinikastikkeella. Jälkiruuat ovat saaneet myös kovasti kehuja ja niistä juustokakku on suosikki erityisesti kesäisin, he kertovat.

–Pitää olla suht´ laaja lista, että kaikille löytyy joku annos, ja laadukkaat raaka-aineet.

Anguksessa on töissä salissa kuusi henkilöä ja keittiössä viisi. Vilkkaimpia ovat viikonloppuillat ja pikkujoulukausi marraskuun alusta tammikuun lopulle.

Myös entistä useampi venäläinen istahtaa ravintolan tuolille.

–Venäläisten käymiset ovat pikkuisen kiihtymässä, Lötjönen mainitsee.

Mitään isoja muutoksia ei voittajaravintolaan ole tulossa – onneksi, huokaisee ehkä moni lappeenrantalainen.

–Pyrimme pitämään tämän linjan. Syksyllä listalle tulee jotain uutta, yllätyksiä, Lötjönen ja Lipponen lupaavat hymyillen.