Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus murtaa sitkeää miesmyyttiä – esileikkihalut suuremmat kuin naisilla

Kaalimato.comin tekemän kyselytutkimuksen mukaan miehet toivovat esileikiltä 20 minuutin kestoa, kun naisten ihannepituus esileikille on noin 16 minuuttia.

Tutkimustulos haastaa populaarikulttuurissa ja miesstereotypioissa pitkään eläneen myytin siitä, että miehet eivät haluaisi esileikkiä lainkaan. Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen nostaa esille myös toisen näkökulman

–Tämä on mielenkiintoinen tulos, sillä tyypillisesti naiset tarvitsevat kiihottuakseen miehiä hieman enemmän aikaa. Myös miehet pitävät hellyydestä ja muista seksin ulottuvuuksista kuin pelkästä yhdynnästä yhtä lailla kuin naiset. Pidempi esileikki voi tehdä seksistä nautinnollisempaa, kun malttaa pysähtyä kumppanin kanssa siihen hetkeen, Lavikainen sanoo.

Tutkimukseen vastanneiden suomalaisten mielestä sopiva pituus esileikillä on noin 18 minuuttia.

–On yksilöllistä, millainen esileikki on nautinnollista. Esileikin kannalta tärkeää on tuntea kumppanin mieltymykset. Lisäksi vaihtelu virkistää. Toisinaan kaipaamme pidempää kiusoittelua ja virittäytymistä oikeaan tunnelmaan ja toisinaan nopeampaa toimintaa.

Suomalaisilta kysyttiin myös, millaista esileikkiä he tyypillisesti harrastavat. Moni nosti esiin hyväilyn, hellimisen, suudelmat sekä suuseksin. Kyselystä selvisi myös, että esileikki voi alkaa jo ennen sänkyyn siirtymistä, esimerkiksi ruokailusta. Alla esimerkkivastauksia kyselyyn:

–Molemminpuolista sytyttelyä eleiden ja koskettelun merkeissä. Kaulan suutelua, sopivan tuhmaa puhetta.

–Esim. viinin kera, läheisyyttä, hellyyttä, jutustelua mukavista yhteisistä asioista ja elämäntapahtumista.

–Suutelua, kosketusta, kerrotaan toisille mitä haluaa.

–Alkaa kiusoittelusta.

Kyselyyn vastasi 1 005 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.