"Se ei enää tässä muuttuvassa maailmassa toimi" – US: S-ryhmä tyrmää PAM:n kritiikin

Kuvituskuva Jussi Vehkasalo / arkisto

Riikka Jokinen

S-ryhmä tyrmää Palvelualojen ammattiliiton (PAM) arvostelun liittyen esimiesten työehtosopimusten irtisanomiseen. Asiasta uutisoi Uusi Suomi.

PAM:n järjestöjohtaja Niina Koivuniemi kritisoi aiemmin, ettäS-ryhmä irtisanoi esimiesten työehtosopimuksen viime viikolla neuvottelematta siitä työntekijäpuolen kanssa.Koivuniemen mukaan S-ryhmässä esimiehillä on toistaiseksi voimassa oma tes, jossa palkkakynnykset ja lisät ovat kaupan alan yleistä esimiesten tessiä paremmat. Hän pitää ilmeisenä, että sopimuksen irtisanomisella haetaan säästöjä.

S-ryhmän mukaansopimus irtisanottiin, jottaerityisasemassa olleet esimiehet saadaan siirrettyä samalle viivalle kaupan alan muiden esimiesten ja työntekijöiden kanssa. S-ryhmän mukaan kaikki kaupan alatyritykset Alkoa lukuun ottamatta noudattavat jo vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimusta.

SOK:n työmarkkinajohtaja Nina Meincke kommentoi Uudelle Suomelle, ettämuutoksella ei haeta säästöjä. Muutos voi kuitenkin laajentaa niiden esimiesten työaikoja, jotka eivät ole ennen tehneet lainkaan ilta- ja viikonloppuvuoroja.

– Meidän tessissä on ollut sellaisia rajoitteita, kuten että esimiesten ei tarvitse tehdä iltaa eikä viikonloppua, ja kun kaupat ovat 24 h auki ja kaikki muutkin kaupan työntekijät tekevät kaikkina vuorokaudenaikoina, se on tietenkin ollut yksi asia, joka on hiertänyt.

–Nähdään, että se ei enää tässä muuttuvassa maailmassa toimi, hän kommentoi Uudelle Suomelle.

Lue aikaisempi uutinen:S-ryhmä irtisanoi jopa 2000 esimiehen työehtosopimuksen – PAM: "Säästöjä haetaan, vaikka se kielletäänkin"

Kommentoi

Palvelut