Kuolimon suunnitelma esitellään asukkaille Savitaipaleella - Yksi maamme kirkkaimmista ja puhtaimmista järvistä

Laituri katkesi helmikuun myrskyssä. Jarkko Hirvonen

Heikki Kemppainen

Kuolimo on yksi Suomen kirkkaimmista ja puhtaimmista järvistä ja se on valittu valtakunnalliseksi vertailujärveksi. Kuolimollakin on havaittu muutoksia veden laadussa.

Kuolimon valuma-alueelle on valmistunut laaja metsätalouden vesiensuojelun yleissuunnitelma. Nyt laadittu yleissuunnitelma kattaa Kuolimon valuma-alueen Savitaipaleen kunnan alueella. Suunnitelma sisältää tietoa vesiensuojelutoimenpiteiden tarpeesta ja kiireellisyydestä sekä esittää toimenpiteitä toteutettavaksi. Valtaosa Kuolimon valuma-alueesta on metsätalousmaata. Tästä syystä myös vesiensuojelusuunnittelussa ja toimenpiteissä pääpaino on metsämaalla.

Suunnitelman on laatinut OTSO Metsäpalvelut Oy ja työn on tilannut Lappeenrannan seudun ympäristötoimen PISARA -vesistökunnostushanke.

Yleissuunnitelmaa on kesän aikana esitelty maanomistajille ja asukkaille. Valmis suunnitelma esitellään tiistaina 19.9.2017 alkaen klo 17.30 Olkkolan Hovissa, Olkkolantien 2, Savitaipale. Kahvitarjoilu alkaa kello 17.30 ja yleissuunnitelman esittely klo 18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu