Barometri: Lappeenrannassa eletään nousukautta, Imatralla mittarit pakkasella

Heikki Kemppainen

Pienet ja keskisuuret yritykset eivät odota suuria seuraavan vuoden suhdannekehityksestä, kertoo maanantainajulkaistu Pk-yritysbarometri. Etelä-Karjalan suhdannenäkymät ovat kaksijakoiset, Lappeenrannassa edetään rivakasti ja Imatralla usko on lujilla.

Vaikka talous kasvaa reippaasti, pk-yritysten odotukset suhdanteista paranivat keväästä vain hieman.

– Näin varovainen muutos oli pettymys ja kertoo siitä, että kasvu ei koske kaikkia yrityksiä. Se voi olla merkki siitä, että kasvu on huteralla pohjalla, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Vaikka vienti on kasvanut, talouskasvu on pääasiassa yksityisen kulutuksen ja investointien varassa.

Tiedot käyvät ilmi Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön teettämästä Pk-yritysbarometrista. Syksyn 2017 Pk-yritysbarometri perustuu 4 700 pk-yrityksen vastauksiin. Pk-yritysbarometri julkaistaan kaksi kertaa vuodessa. Se kuvaa pk-yritysten odotuksia vuoden eteenpäin.

Jos Suomessa on eletty jo talouskasvun aikaa ja suhdanneodotukset edelleen ovat hyvät, niin näin on Lappeenrannan seutukunnan osaltakin. Näkymät Lappeenrannassa ovat yli maan keskiarvon, mutta Imatran seutukunnalla moni mittari näyttää tilanteen pahenevan.

- Lappeenrannan ja Imatran ero on huolestuttavan suuri. Lappeenrannan seudulla eletään nousukautta työllistymisen, liikevaihdon ja kannattavuuden jatkaessa voimakasta kasvua, mutta Imatran seudulla vastaavat mittarit ovat pakkasella, edelleen, toteaa Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Jami Holtari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu