Lappeenrantaan tulee uusi luontopolku

Heikki Kemppainen

Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto LUTovat yhteistyössä toteuttaneet Lappeenrannan Parkinmäkeen Biotrail-luontopolun. Polku on LUT:n tutkijan Mariia Kozlovan ideoima ja sen varrella voi tutustua luonnonilmiöiden ja tekniikan yhdistämiseen. Polku avataan virallisesti perjantaina 6. lokakuuta LUT:ssa.

Polun tarkoitus on havainnollistaa sitä, miten luonto on ratkaissut teknisesti asioita ja mitä me ihmiset voimme siitä oppia. Polun kiertää noin 40 minuutissa, ja sen pituus on noin kaksi kilometriä. Polku kiertää LUT:n takana olevalla Parkinmäellä.

Parkinmäki on jääkauden aikana syntynyt pieni harjumuodostelma, jossa on myös uimaranta. Nyt avautuva luontopolku on merkitty punaisilla maalauksilla puidenrunkoihin.

Kozlova oli saanut idean luontopolkuun LUT:n systemaattisen luovuuden kurssilta. Sen jälkeen keväällä 2017 hän teki omalla ajallaan luontopolun taulutekstit englanniksi ja mietti polun fyysistä paikkaa, joksi valikoitui Parkinmäki Skinnarilassa.

Kevään lopussa Kozlova kumppaneineen pyysi Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtajalta Ilkka Räsäseltä apua taulujen pystyttämiseen. Lappeenrannan seudun ympäristötoimi päätti kustantaa luontopolun taulujen rakentamisen ja pystytti ne kesän aikana. Ilkka Räsänen teki polusta myös videon. Lisäksi luontopolun taulutekstit käännettiin suomeksi, joten luontopolun taulut ovat nyt kaksikieliset.

– Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten Lappeenrannan kaupunki voi auttaa yliopiston tutkijoita tuomaan omia ideoitaan näkyväksi, ja asukkaatkin hyötyvät, iloitsee kaupungin ympäristöjohtaja Räsänen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut