Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt yhdenkään lapsen ei tarvi jäädä synttäreillään yksin – Sarita Blomqvist törmäsi surulliseen ilmiöön ja päätti toimia

JUHLATLapselle synttärijuhlat on iso juttu. Hätävaravieraat-yhteisön perustajan mielestä yhdenkään lapsen ei pitäisi kokea sitä tunnetta, että jäisivät yksin syntymäpäivänä.

Mitä, jos lapsen syntymäpäiväjuhliin ei tule ketään? Jokainen vanhempi voi kuvitella sen pettymyksen tunteen, jos vieraat peruvat tulonsa viime hetkellä. Puhumattakaan siitä, että lapsen koulukaverit jättävät kiusallaan tulematta syntymäpäiväjuhliin.

Hätävaravieraat-yhteisöon perustettu turvaverkoksi niille, joiden synttärit uhkaavat jäädä ilman vieraita sekä niille, joiden synttäreille ei ennakko-odotuksista huolimatta tulekaan ketään.

–Olen törmännyt liian usein sellaisiin Facebook-postauksiin tai uutisiin mediassa, ettei synttäreille ole tullut ketään. Hoksasin, että minulla on tähän ratkaisu, kertoo Hätävaravieraat-yhteisön perustaja Sarita Blomqvist

Hän perusti Facebookiin sivuston, joka yhdistää perheet ja vapaaehtoiset.

–Jos näyttää siltä, ettei juhliin saavu ketään, voi Facebookin kautta soittaa minulle. Otan soittajalta yhteys- ja paikkatiedot, ja soitan sen alueen vapaaehtoiset läpi, kuka pääsisi synttäreille, Blomqvist kertoo Lappeenrannan Uutisille.

Tällä hetkellä Hätävaravieraita on reippaasti toista sataa ympäri Suomea. Lappeenrannan ja Imatran seudulla Hätävaravieraiksi on ilmoittautunut viisi perhettä.

Jos vapaaehtoiseksi mielii, on perheessä oltava yli neljävuotias lapsi, sillä vieraat ovat aina lapsivieraita.

–Lapsella ei saa olla vaativia erityistarpeita tai vakavia allergioita. Perheen pitää sitoutua toimintaan ja yhteisön periaatteisiin, ja jäsenten pitäisi päästä liikkumaan helposti paikasta toiseen, etenkin viikonloppuisin, kun juhlia eniten järjestetään, Blomqvist selvittää.

Blomqvist toivoo, että vielä joskus Hätävaravieraat ovat tarpeettomia.

–Unelmani on, että ihmiset olisivat sitoutuneita välittämään toisistaan. Kyllä synttäreille pitäisi mennä niiden varsinaisten vieraiden, jotka sinne on kutsuttu. Se on kunnia-asia ja myös velvollisuus.