Tunnettu lappeerantalaiskauppias lähti opiskelemaan oppisopimuksella

OPISKELU   Kauppiasyrittäjä Teppo Kylmällä on pian takataskussa uusi tutkinto.

Tapahtumassa on luvassa muun muassa kakkubuffet. Kuvituskuva. Päivi Taskinen-Kekki

toimitus

Kauppiasyrittäjä Teppo Kylmä (40) ei jahkaile, vaan pistää tuulemaan. Vihdistä Lappeenrantaan aikanaan muuttanut mies aloitti vaimonsa kanssa K-kauppiaana Kannelkadulla runsaat viisi vuotta sitten. Nyt hänen vastuullaan on jo kolme kauppaa. Korkeakoulututkintojen lisäksi hän halusi perehtyä enemmän talousasioihin ja käy nyt yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa oppisopimuksella Saimaan ammattiopisto Sampossa.

Missä olet oppisopimuksella, mitä teet?

Olen yrittäjäkauppiaana IsoKristiinassa, Vapaudenaukiolla ja Kannelkadulla. Vapaudenaukion myymälä tuli meille syyskuun lopulla. Aiemmin olen kouluttautunut kauppatieteiden maisteriksi yritysjuridiikkaan erikoistuen sekä farmaseutiksi ja proviisoriksi. Nyt halusin tehdä kauppoihin kunnon suunnitelmat ja perehtyä talouden puolella enemmän. Meitä on ryhmässä 14 kauppiasta, ja koulutus on räätälöity meille.

Miten oppisopimussysteemi mielestäsi toimii?

En tarvinnut koulutusta koulutuksen vuoksi, vaan halusin omassa päässäni jäsentää asioita. Tämä on ollut hyvä työkalu. Kauppiaskollegani ja ketjun muut ihmiset sekä Liisa-vaimo ja työntekijämme ovat ohjanneet minua työpaikalla. Myös opiskeluryhmässä ohjaamme toinen toisiamme. Koulutuksen yksi tärkeimpiä asioita on se, että samoja asioita käydään työssä läpi. Meillä on oma Facebook-ryhmä, ja k-kauppiaat pidämme muutenkin yhteyttä Lappeenrannassa.

Milloin valmistut?

Koulutus alkoi viime vuoden elokuussa, ja valmistumme nyt marraskuussa. Tahti on ollut tiukka, mutta tykkään tehokkuudesta. Ohjelma oli tiivis, hyvin aikataulutettu ja rakennettu vastaamaan meidän yritystoimintaamme.

Mitä valmistumisen jälkeen?

Tykkäämme vaimoni kanssa työstämme, joten jatkamme uraamme kauppiaina ja kasvamme yrittäjinä. Työntekijämäärämme on lyhyessä ajassa tuplaantunut. Jatkossa voisimme mahdollisesti ajatella yhden ison kaupan vetämistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut