Lehto ja Lammio päihittävät neuvostoandroidin – Tuntematon Redux tuo huiman scifin Väinö Linnan klassikkoon

Lyhytelokuva Tuntematon Redux on matka tuntemattomaan maahan ja aikaan, jossa kuitenkin on yllättävän tuttuja tapahtumia. Tuntematon Redux

Jari Pietiläinen

Verkossa on tänään julkaistu Anssi Määtän ja Antti Tuomisen lyhytelokuva Tuntematon Redux, joka siirtää Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan vähintäänkin toiseen potenssiin.

Tarina sijoittuu vaihtoehtoisen Suomen historiaan, joka saa aimo annoksen scifiä ja genre-elokuvaa. Tuntematon Redux ei ole realistinen sotalyhytelokuva – kaikkea muuta.

Viisiminuuttinen lyhytelokuva alkaa klassiseen tapaan:Pihla Viitalan esittämä Lammio ja Mimosa Willamon esittämä Lehto raahaavat neuvostoandroidia (Lauri Tilkanen) "tämän suon yli että heilahtaa".

Lehdon ja Lammion tähtäimissä ovat suon yli vyöryvät neuvostohirviöt, jotka kokevat kohtalonsa yllättävältä taholta: epäkuntoinen neuvostoandroidi hyppää istualleen, huutaa "Mie oon ahvena!" ja tulittaa vihollisen hengiltä.

Käsikirjoituksen lähtökohtana ovat vahvat naishahmot, jotka saavat Rokan "Mis sie tarviit hyvvää miestä" -lausahduksen kalpenemaan. Tuntematon Redux on lyhyydestään huolimatta vahvojen naisten juhlaa.

Katso hykerryttävä Tuntematon Redux alta.