Lauritsalaan avautuu uusi kohtaamispaikka

Lauritsalan uusi asukkaiden kohtaamispaikka kaipaa toimintaa ja sopivaa nimeä.  

Heikki Kemppainen

Lauritsalalaiset saavat oman uuden olohuoneen. Uusi asukkaiden kohtaamispaikka avautuu 9. marraskuuta osoitteessa Hallituskatu 17–19, jossa toimii myös Lappeenrannan palvelukeskussäätiön lounasravintola Laura.

Uusi tila avataan Lappeenrannan palvelukeskussäätiön ja Lappeenrannan kaupungin aloitteesta ja tuella. Tilat on remontoitu syksyn aikana niin, että asukastoiminta luontuu lounasravintolan rinnalle. Kehitysjohtaja Markku Heinonen Lappeenrannan kaupungilta arvioi, että tällä toimintamallilla ja yhteistyöllä tilan jatkuvuus turvataan parhaiten.

Asukastila on tarkoitettu Lauritsalan asukkaiden yhteiseksi olohuoneeksi ja kokoontumispaikaksi. Heinosen mukaan Lauritsalaan on kaivattu uutta asukkaiden kohtaamispaikkaa siitä lähtien, kun vanha asukastila lopetti toimintansa viime vuoden joulukuussa

‒ Asukkaat ja järjestöt saavat halutessaan järjestää asukastilassa myös erilaista toimintaa ja ohjelmaa. Tiloja voi myös vuokrata edullisesti iltaisin ja viikonloppuisin esimerkiksi kokouskäyttöön, Heinonen kertoo.

Asukastilan puolella voi nauttia lehteä lukiessaan kahvia ja päivän pullan. Keskiviikkoisin on niin sanottu soppapäivä. Palvelukeskussäätiön lounasravintolassa on joka päivä tarjolla lounasta sekä kahvilatuotteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut