Parempi kuin Prodigy? Energistä pop-rockia soittava Dallas Kalevala hurmaa keikkayleisöjä – katso videot

Lapkosta tutun laulaja-kitaristin Ville Maljan ja rumpali Jussi Matikaisen uusi yhtye on Dallas Kalevala. Trion täydentää kuvasta puuttuva basisti Maria Rantanen. Pressikuva

Nalle Österman

Kesällä 2002 suomalainen arkkitehti- ja taiteilijapariMarco CasagrandejaSami Rintalaajoi maastoautolla Suomesta Japaniin halki Venäjän ja Siperian. Näin syntyi Dallas-Kalevala -niminen moniulotteinen taideteos Japanin Obhiron mpäristötaidenäyttelyyn.

Kesästä 2016 alkaen Dallas Kalevala on ollut myös synonyymi 1996 perustetun Lapko-yhtyeen laulaja-kitaristinVille Maljanja rumpaliJussi Matikaisenuudelle triolle, jota täydentää Mannan yhtyeestä ja Wrecking Queensista tuttu basistiMaria Rantanen

– Haluttiin, ettei tästä tule mikään sellainen äijäryhmä, joka kuuden kaljan päivähönössä pelmahtaa keikkapaikalle. Vähemmän äijärockia ja enemmän aikuisten eväsretkeilyä sekä avointa keskustelua, 36-vuotias Malja maalailee.

Lauluntekijästäalkoi tuntua Lapkon kanssa, että tietynlainen "popedoituminen" vaani kulman takana.

– Tuli olo, että jos nyt ei tee konkreettista muutosta, niin yhtäkkiä huomaa tehneensä 15 levyä parin vuoden välein, jonka jälkeen on jo niin vanha ettei mitään uutta pysty enää luomaankaan.

Malja ei osaa vielä arvioida Lapkon tulevaisuutta. Nyt keskitytään suosiolla Dallas Kalevalaan.

–Aika näyttää. Mutta ei me olla haluttu harjoittaa sellaista CMX-tyylistä peliä, että nyt me lopetetaan ja oho, nyt me tullaankin takaisin, lauluntekijä luonnehtii.

Lokakuun alussaDallas Kaleva soitti upean konsertin Tampereen Klubilla Lost In Music -tapahtumassa. Maljan kirjoissa esitys saattoi mennä jopa hänen kaikkien aikojen kolmen parhaan keikan joukkoon.

–Jos iltojen intensiteetti pysyy tuossa, niin en näe mitään syytä, miksi tästä ei voisi tulla vielä vaikka mitä.

Katso videotaltiointi alta. Juttu jatkuu videon jälkeen.