Vanhempia on kehotettu huolehtimaan lapsistaan Joutsenon kuntopolkujen läheisyydessä

Heikki Kemppainen

Kuntopolkujen reunametsien harvennus Joutsenon Ahvenlammen alueella toteutetaan marraskuun lopulla, viikolla 47. Harvennuksen tarkoituksena on liikkujien turvallisuuden parantaminen poistamalla kaatumisvaarassa olevat puut kuntopolkujen läheisyydestä.

Harvennus tehdään Lappeenrannan kaupungin metsäsuunnitelman mukaisesti. Kaupunki on sopinut harvennusajasta ja tavasta asukkaiden kanssa Pulpin koululla järjestetyssä asukastilaisuudessa 8.11.2016.

Lappeenrannan kaupungin metsätalouspäällikkö Risto Laukas kertoo, että Ahvenlammella kuntopolkujen reunametsät ovat puulajeiltaan vaihtelevia. Alueella on vanhoja kuusia ja nuoria kuusikoita, lehtipuualueita sekä mänty- ja koivuvaltaisia sekametsiä.

‒ Kuntopolkujen lähistöiltä poistetaan turvallisuutta vaarantavat ongelmapuut asukkaiden toiveiden mukaisesti, ja samalla alueelle tulee lisää valoa ja kuntoratojen kunnossapito helpottuu. Polunpohjat kuivavat harvennuksen ansiosta nopeammin ja toisaalta niille saadaan paremmat hiihtoladut, kun lumipeitteestä tulee tasaisempi. Harvennuksissa pystytään toteuttamaan hyvin asukkaiden toiveita ja myös ajankohta on sovittu asukastilaisuudessa.

Hakkuut toteuttaa Karjalan Metsäpalvelu Oy. Alue on suljettu liikennemerkeillä hakkuutyön ja metsäkuljetuksien aikana.

Vanhempia kehotetaan huolehtimaan, että lapset eivät liiku hakkuualueella tai varastopaikoilla ilman vanhempien välitöntä valvontaa. Varastopaikat ovat vaarallisia pinojen sortumisvaaran takia. Pinojen päällä kiipeily on kielletty. Turvaetäisyys koneisiin on 50 metriä eli lähemmäs koneita ei saa mennä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu