Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luumäen aamuliikenteessä jaetaan heijastimia ja pyörän valoja

Luumäen kunnan liikenneturvallisuusryhmä järjestää tempauksen turvallisen talviliikkumisen puolesta torstaiaamuna 16. marraskuuta kello 7.30–9. Tempaukset toteutetaan sekä Jurvalan että Taavetin taajama-alueilla.

Tempauksilla halutaan muistuttaa pimeällä ja liukkaalla liikkuvia jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä heijastimien että pyörän valojen käytön tärkeydestä.

Liikenneturvallisuustyöryhmän aamutempauksessa korostetaan omaa näkymistä, kenkien tai pyörän renkaiden pitoa liukkaalla kelillä sekä pelivaran jättämisen tärkeyttä itselle ja muille liikkujille.

Ryhmäläiset jalkautuvat Jurvalan ja Taavetin aamuliikenteeseen jakamaan heijastimia ja pyörän valoja niille, joilta sellaiset puuttuvat, sekä opastamaan niiden käytössä.

Liikenneturvan koko Suomessa tekemien seurantojen mukaan yli puolet pimeällä kävelevistä käytti heijastinta liikkuessaan valaistussa ympäristössä vuonna 2015. Pyöräilijöistä alle puolet käytti pimeällä ajaessaan asianmukaista valoa.

Oma näkyminen muille liikenteessä liikkujille kannattaa varmistaa käyttämällä hämärän ja pimeän aikaan sopivia heijastimia sekä pyörän valoja.

Lain mukaan polkupyörässä on käytettävä valoja hämärällä ja pimeässä. Jos pyörässä on takavalaisin, tulee sen näyttää punaista valoa.