Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumnisti teilaa Tuomas Enbusken ja ahdistelukohun – ”Tämä helkutin joka paikan korrektius”

Suomalaisten yliherkkyys kaksimielisille vitseille on maailman kärkeä, suomii Jussi Kuosmanenkolumnissaan Savon Sanomissa.

Hän viittaa Helsingin Sanomien juttuun tutkimuksesta, jonka mukaan 67 prosenttia suomalaisista pitää jopa kaksimielisiä vitsejä seksuaalihäirintäntä.

"Uskomatonta. Järkyttävää. Mielenvikaista. Mutta niin nykysuomalaista", Kuosmanen kirjoittaa.

Tutkimuksen typerin, naurettavin, noloin ja neuroottisin luku koski rakkainta harrastustani, tanssia, hän jatkaa.

"En kykene uskomaan, että peräti 53 prosenttia suomalaisista kokee vartalokontaktin tanssissa seksuaalisena häirintänä!"

Vauhtiin päästyään Kuosmanen lataa vielä kovemmin:

"Kun vielä feministien ja muiden kikkelineurootikkojen kostein päiväuni, eli miesten testosteronitasojen pakollinen alentaminen saadaan toteutettua, asumme onnellisten ruunien maassa. Kukaan ei enää katso ketään sillä silmällä, eikä ketään panna ilman kirjallista anomusta/suostumusta ja kahden todistajan läsnäoloa."

Kuosmanen kertoo nyt ymmärtävänsä, miksi tanssipaikat tyhjenevät ja harrastajamäärät vähenevät. Ihmiset pelkäävät kosketusta ja kuvittelevat sen lähtökohtaisesti likaiseksi.

Seksuaalisen vapautumisen sijaan kuljemmekin kohti viktoriaanista taantumusta, hän maalaa kolumnissaan.

"Alan pitää Päivi Räsästä ja hänen ikäluokkaansa –vastoin Tuomas Enbusken horinoita– vapauden ajan viimeisinä edustajina. Tämä helkutin joka-paikan-korrektius tekee nuoremmista henkisesti kastroidun kansakunnan, joka vahtii jo toistensa varjoja. Ettei sillä vain seiso."

Tuomas Enbusken kolumni, johon Kuosmanen viittaa, käsittelee nolosti käyttäytyviä vanhuksia. Esimerkkeinä hän mainitsee Pirkko Arstilan ja Juhani "Tami" Tammisen

Arstila arvosteli ET-lehden kolumnissa kaupan jonossa seisovan nuoren naisen ulkonäköä kateuden ja ilkeyden sekaisilla tourette-termeillä, Enbuske toteaa.

Aurinkokuningas Tammisen sekavat avautumiset Facebookissa puolestaan pitäisi Enbusken mielestä sijoittaa sinne, minne aurinko ei paista. Vaikka valtiosihteerin takaluukkuun.