Nämä ovat myydyimpiä älypuhelimia Etelä-Karjalassa

TALOUS   Keskivertokäyttäjä laittaa puhelimeensa rahaa 200–300 euroa joka toinen vuosi.

Imatran DNA Kaupan 1-vuotissynttäreitä vietetään tulevana viikonloppuna 17.–19. marraskuuta. Antti Brisk, Niko Savolainen, Alex Storkkila ja Katri Santala toivottavat kaikki tervetulleeksi synttärihulinaan. Mari-Anna Rossi

Mari-Anna Rossi

Älypuhelimilta vaaditaan koko ajan enemmän ja enemmän. Puhelin kulkee aina mukana, ja sen rooli arjessa kasvaa jatkuvasti. Imatralla vuoden ajan toimineessa DNA-kaupassa kauppa on käynyt mukavasti.

– Laitevalmistajat tuovat joka kevät uutuuksia julki. Samalla jo pidemmän aikaa mallistossa olleet puhelimet jäävät myynnistä pois. Vaihtoehtoja on runsaasti, ja jokaiselle käyttäjälle löytyy varmasti sopiva ja mieluinen malli, sanoo DNA Imatran myymäläpäällikkö Niko Savolainen

”Lippulaivamallit kiinnostavat kuluttajia aina.

DNA:lla lokakuun myydyin malli oli Huawei Honor 8. Myös laitevalmistaja Applen markkinoille tuoma Iphone X on ollut erittäin suosittu. Iphone X:n hinta on jo reilusti päälle tuhat euroa.

– Lippulaivamallit kiinnostavat kuluttajia aina, Savolainen tietää.

Elisalla lippulaivamallien kysyntä ylittää jo saatavuuden.

– Puhelimelta halutaan koko ajan parempia ominaisuuksia. Huippumalleilla on toki ihan oma käyttäjäkuntansa, mutta yleisestikin suorittimen teho ja tekniset yksityiskohdat kiinnostavat. Puhelimen ensisijainen valintakriteeri voi olla myös hinnan lisäksi esimerkiksi kameran ja myös selfiekameran ominaisuudet, riittävän iso näyttö ja kompakti muotoilu. Myös saatavilla olevilla värivaihtoehdoilla voi olla oma vaikutuksensa siihen mihin malliin lopulta päätyy, kertoo Elisan kuluttajapuhelittyymistä vastaava liiketoimintajohtaja Jan Virkki

Oma kohderyhmänsä on myös kovaa käyttöä, iskuja, kolhuja, vettä ja roiskeita kestäville puhelimille.

Suurin volyymi on kuitenkin noin 200–300 euroa maksavien puhelinten myynnissä, vaikka ihmiset ovatkin keskimäärin valmiita laittamaan puhelimiinsa koko ajan enemmän rahaa.

Puhelinten käyttöikä vaihtelee jonkin verran, mutta Savolaisen mukaan harvassa ovat yli viisi vuotta vanhat älypuhelimet. Virkki veikkaa puhelinten keskimääräiseksi käyttöiäksi puolitoista vuotta.

– Jotkut vaihtavat puhelimia hurjimmillaan pari kertaa vuodessa, osa taas käyttää samaa puhelinta hajoamiseen saakka. He, jotka vaihtavat puhelimiaan usein, haluavat yleensä myös viimeisintä teknologiaa, Virkki valottaa.

Puhelinta vaihdetaan yleensä myös siksi, että malli alkaa tuntua vanhentuneelta, eikä esimerkiksi pyöritä enää sovelluksia kuten uusi puhelin.

Joulun lahjahitit ovat yleensä 200–300 euron hintaluokassa. Myös tabletit ja kuulokkeet tekevät Virkin mukaan hyvin kauppaansa joulun alla. Tänä jouluna myös e-kirjojen lukulaitteiden uskotaan tekevän kauppansa aiempia vuosia paremmin.

Parempi kuuluvuus

Yhteistyöprojekti Suomen Yhteisverkko saatiin päätökseen loppuvuodesta 2016. Verkko kattaa kokonaisuudessaan sekä Itä-, että Pohjois-Suomen. Yhteistyötä on tehty Telian kanssa.

– Kotimaisen DNA:n 4G-verkko kattaa yli 99 prosenttia suomalaisista tällä hetkellä. Erityisesti yhteisverkon tuomat parannukset kuuluvuuteen ja netin toimintaan näkyvät haja-asutusalueilla sekä pienimmillä paikkakunnilla. Sieltä saatu palaute on ollut vähintäänkin kiitettävää. Muutokset ovat olleet onnistuneita, DNA Imatran myymäläpäällikkö Niko Savolainen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu