Eksote irtisanoi K-sairaalan urakkasopimuksen

Etelä-Karjalan keskussairaalan suururakka menee käräjille. Heikki Kemppainen

toimitus

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten hallitus on tänään 5.12. päättänyt purkaa Eksoten ja HL-Rakentajat Oy:n välisen 16.2.2016 allekirjoitetun urakkasopimuksen Etelä-Karjalan keskussairaalan K-siiven rakentamisesta, koska rakennustyömaa ei ole valmistunut sopimuksen mukaisessa ajassa.

Urakkasopimuksen mukaan K-sairaalan oli oltava valmis ja luovutettavissa Eksotelle 4.9.2017 mennessä. Jo vuoden 2016 lopulla todettiin, että urakka on jäljessä sovitusta aikataulusta. K-sairaalan valmistumisen turvaamiseksi Eksote ja HL-Rakentajat Oy laativat 11.1.2017 lisäaikasopimuksen, jonka mukainen valmistusajankohta oli 2.10.2017. Viimeisimmän HL-Rakentajat Oy:n toimittaman aikataulun mukaan K-sairaala olisi valmis ja luovutettavissa Eksotelle 16.3.2018.

Sopimuksen purkaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että Eksote ottaa välittömästi K-sairaalan rakennustyömaan haltuunsa kaikkine siellä olevine rakennuksineen ja rakennustavaroineen sekä käyttää niitä töiden jatkamiseen. Eksote esittää kaikille sivu-urakoitsijoille ja HL-Rakentajat Oy:n aliurakoitsijoille sopimuksen solmimista Eksoten kanssa ja töiden jatkamista työmaalla.

Etelä-Karjalan keskussairaalan potilaiden kannalta on kriittistä, että toukokuulle 2018 suunniteltu muutto onnistuu. Muutto edellyttää riittävää aikaa tilojen ja laitteiden testaukselle sekä henkilöstölle riittävää aikaa tiloihin ja laitteisiin perehtymiseen. Jos potilaiden ja henkilöstön muutolle jää liian vähän aikaa, niin potilas- ja työturvallisuuden takaaminen on mahdotonta.

Rakennusurakan yleisten sopimusehtojen mukainen katselmus on suunniteltu pidettäväksi torstaina 7.12.2017. Siihen saakka työmaa pysyy suljettuna. Katselmuksessa todetaan työn valmiusvaihe ja laaditaan mahdollisuuksien mukaan luettelo työmaalla olevista rakennustavaroista ja niiden omistajista. Työt työmaalla jatkuvat välittömästi katselmuksen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu