Saimaan ammattikorkeakoulusta 55 henkilöä yliopiston palvelukseen

Heikki Kemppainen

Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUT ja Saimaan ammattikorkeakoulun tukipalveluiden tuottaminen keskittyy tammikuusta 2018 lähtien LUT:hen. LUT:n ja Saimaan hallitukset ovat hyväksyneet asiaan liittyen tukipalveluliiketoiminnan liikkeenluovutuksen sekä tukipalveluiden tuottamisen palvelusopimuksen.

Saimaan ammattikorkeakoulun tukipalvelut siirtyvät LUT:hen, ja Saimaan ammattikorkeakoulusta siirtyy noin 55 henkilöä yliopiston palvelukseen. LUT:n tukipalveluissa työskentelee entuudestaan yhteensä 206 ihmistä. Lahden kampuksella LUT-korkeakouluilla on omat tukipalvelunsa, jotka tuottavat kolme LUT:n ja 123 LAMK:n tukipalvelutyöntekijää.

Perusajatuksena on, että Lappeenrannan kampuksella LUT tuottaa jatkossa kaikki Saimaan ammattikorkeakoulun tarvitsemat tukipalvelut. Saimaan ammattikorkeakoulun puolelta edellytyksenä on, että LUT tuottaa nykyisenkaltaiset tukipalvelut samalla kustannus- ja laatutasolla. LUT:llä on vapaus tuottaa palvelut parhaaksi katsomallaan tavalla.

- Tukipalveluiden järjestäminen yhdessä organisaatiossa tuo synergiahyötyjä ja parantaa tukipalveluiden toimintavarmuutta. Tällä haetaan laatua, ei säästöjä. Toivotamme saimaalaiset tervetulleiksi yliopistoyhteisöömme, LUT:n provost Liisa-Maija Sainio sanoo.

- Tämä on merkittävä askel LUT-korkeakoulujen yhteistyössä. Tukipalveluiden järjestäminen yhdessä organisaatiossa mahdollistaa konsernistrategian toteuttamisen, Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu