Joulupukki ja Pakkasukko tapaavat Marian aukiolla

Joulupukki ja Pakkasukko. Jorma Kallio

Heikki Kemppainen

Joulupukki ja Pakkasukko tapaavat perinteikkäästi jälleen Lappeenrannassa. Lappeenrannan kaupunki toivottaa kaikki tervetulleiksi seuraamaan tapaamista Marianaukiolle tiistaina 19.12.

Joulupukki ottaa Pakkasukon ensin aamulla vastaan Nuijamaalla, Suomen ja Venäjän rajapuomilla klo 9. Ystävällisten tervehdysten ja lahjojen vaihtamisen jälkeen Joulupukki tuo Pakkasukon vieraanaan Lappeenrannan Joulutorille, Marianaukiolle.

Joulutorilla noin kello 10.40 alkavassa iloisessa joulutapahtumassa esitetään Suomen ja Venäjän perinteisiä joulunviettoon liittyviä lauluja ja tansseja.

Pakkasukon seurueessa mukana oleva laulu- ja tanssiryhmä Veresk esittää venäläiseen jouluperinteeseen liittyvää ohjelmaa. Suomalaista jouluperinnettä tapaamiseen tuovat Nuorisoseura Rajan Nuorten tonttutanssiryhmä ja Kimpisen musiikkiluokkien tonttukuoro.

Iloisen joulutapahtuman jälkeen Pakkasukko ja Joulupukki siirtyvät Joulutorilta linnoituksen Kehruuhuoneelle nauttimaan tonttujen valmistamaa juhla-ateriaa. Ruokailun jälkeen onkin sitten jo Joulupukin ja Pakkasukon aika hyvästellä toisensa ja kiirehtiä valmistautumaan tulevaan joululahjojen jakoon Suomessa jouluaattona ja Venäjällä tammikuussa tapaninpäivänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu